• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.01.2023

10:21

KONAČNO! OGLASIO SE I NADAL! Poslao je Đokoviću kratku poruku!

Tanjug

Tenis

KONAČNO! OGLASIO SE I NADAL! Poslao je Đokoviću kratku poruku!

Podeli vest

Karlos Alkaraz je čestitao Novaku Đokoviću na istorijskom trofeju, pa Rodžer Federer, a javio se i Rafael Nadal

Mladi Španac je očitao lekciju starijim kolegama, prvi je čestitao Novaku na osvajanju 22. grend slema i povratak na prvo mesto. Posle Rodžera, javio se i Rafa, dan kasnije.

Neverovatno dostignuće. Čestitam, Nole, tebi i tvom timu na velikom dostignuću. Uživaj u trenutku - poručio je kratko Nadal na Instagramu prvom teniseru sveta i najvećem rivalu.

- Hvala Rafa - uzvratio je brzo Novak.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

 

Rodžer Federer je čestitao Novaku nekoliko sati nakon pto je naš as deseti put pokorio Melburn. 

- Neverovatan podvig, ponovo. Velike čestitke -  napisao je Federer na Instagramu.
Švajcarac je jedan od dva najveća Đokovićevih rivala i ima osvojenih 20 gren slem titula.

Osvajanjem desete titule u Melbrunu osvojio i 2.000 bodova, pa je Novak Đoković opet prvi teniser sveta sa 7.070 bodova.

Srpski as je stigao do 22. grend slem krune, izjednačio se sa Rafaelom Nadalom, pobegao za dva sada već penzioneru Rodžeru Federeru. 

Foto: reuters

Deseti trofej Novaka Đokovića u Melburnu

Đoković je 374 nedelje prvi teniser sveta, Rodžer Federer 310, a Rafael Nadal 209, sedam puta je  završio godinu na prvom mestu, dok su njegovi najveći rivali pet puta bili najbolji. Novak je šest puta bio najbolji na završnom Mastersu na kraju sezone, koliko i Federer, dok je zanimljivo Nadal bez ijedne krune. Ima najviše masters titula - 38, dve više od Španca i čak 10 od Švajcarca. Srpski as ima najveći procenat uspešnosti – 83,56, dok je na drugom mestu Nadal sa 82,79, a Federer ima 81,98. Jasno je ko je najbolji na svetu ikada! 

- Hoću da osvojim najviše grend slemova, ovakvi trofeji su motivacija u fazi karijere u kojoj sam. Ne želim da se poredim sa drugim, ali je dobro biti u konkurenciji za najboljeg svih vremena. Znam koliko sam energije uložio u osvajanje trofeja, a i dalje imam mnogo motivacije. Videćemo gde će me to odvesti, nemam nameru da sada stanem. Osećam se dobro, imam dobar osećaj o tenisu koji igram. Mislim da mogu da osvojim svaki grend slem, protiv bilo koga. Ništa nije zagarantovano, mnogi teniseri žele trofeje i prvo mesto na listi. Mnogo puta sam bio u ovoj situaciji i znam šta me očekuje. Ne znam koliko godina ću igrati i na kojim grend slemovima, to zavisi i od mog stanja. Dobro je da imam podršku voljenih, da imam balans sa privatnim životom, da mentalno budem jak, da mogu da se borim za trofeje - posleo je moćnu poruku naš as posle pobede u Melburnu.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 1 godinu

Njegovo mišljenje je nebitno, jer je vrlo loš čovek.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija