• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2023

07:44

OVO SVE ZANIMA! Evo do kada je Đoković sigurno BROJ 1, pada veliki rekord!

reuters

Tenis

OVO SVE ZANIMA! Evo do kada je Đoković sigurno BROJ 1, pada veliki rekord!

Podeli vest

Novak Đoković je osvojio desetu titulu na Australijan openu i 22. grend slem krunu u karijeri, a i vratio se na prvo mesto ATP liste, tamo gde mu je i mesto

Obezbedio je Đoković ostanak na prvoj poziciji do 6. marta, a šta će biti nakon toga, nažalost, ne zavisi samo od njega.

Novak obara rekord

Novak verovatno ni ove godine neće moći da igra u Sjedinjenim Američkim Državama, po svemu sudeći propustiće masterse u Indijan Velsu i Majamiju jer u Americi nije ukinuta  zabrana ulaska  nevakcinisanim osobama. To otvara priliku Novakovim konkurentima da ga svrgnu sa prvog mesta. Ali, Nole je u ponedeljak počeo 374. nedelju na prvoj poziciji, pa će definitivno  prestići apsolutnu rekorderku u obe konkurencije Štefi Graf, koja je na tronu bila 377 nedelja.

Po trenutnoj najavi na sajtu Novaka Đokovića, naredni turnir koji će igrati je Dubai (27. februar), u kojem je prošle godine ispao u četvrtfinalu. U pitanju je takmičenje iz kategorije 500.  Mada, posle trijumfa u Melburnu Novak je poručio da nisam siguran da će igrati u Emiratima.

Foto: reuters

 

Moram da snimim nogu, da vidim šta se dešava i u zavisnosti od toga, odlučiću da li idem u Dubai ili ne. Za sada sam prijavljen, ali videćemo da li ću se za nekoliko nedelja vratiti na teren. Dubai se igra u poslednjoj sedmici februara, nisam doneo konačnu odluku - objasnio je Novak. 

Nakon toga, 8. marta kreće Indijan Vels, odmah za njim Majami i to su dva turnira na koja Novak, zbog toga što nije vakcinisan, neće moći da igra, kako trenutno stoje stvari.

Foto: reuters

Novak Đoković osvojio 10. trofej na Australijan openu

Karlos Alkaraz je na drugom mestu na ATP listi, a Australijan open je propustio zbog povrede. Ne zna se tačno kada će se vratiti na teren, pa je pitanje da li bi mogao i kad da svrgne Novaka sa trona. Prijavljen je za turnir u Akapulku, pa bi trebalo da brani titulu u Rio de Žaneiru i 500 bodova. Prošle godine je Karlos posle toga igrao u Indijan Velsu, gde je u polufinalu izgubio od Rafaela Nadala, a na narednom turniru, u Majamiju, osvojio je titulu. Samo na ta tri takmičenja Alkaras brani 1.860, dok bi u Indijan Velsu olasmanom u finale mogao da se domogne novih bodova. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija