• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2023

14:48

PREOKRET, KLJUČA U AMERICI! Ustali protiv Bajdena, Đoković ipak stiže u Indijan Vels i Majami!

printscreen

Tenis

PREOKRET, KLJUČA U AMERICI! Ustali protiv Bajdena, Đoković ipak stiže u Indijan Vels i Majami!

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković možda bi ipak mogao ove sezone da se takmiči na mastersima u Indija Velsu i Majamiju

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden najavio je da će 11. maja okončati dvostruku nacionalnu vanrednu situaciju uvedenu zbog virusa korona. To bi podrazumevalo i ukidanje obavezne vakcinacije za svakoga ko želi da uđe u SAD. 

Međutim, možda tokom narednih nedelja usledi preokret u korist prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je tokom prošle godine propustio masterse u Americi i Kanadi, kao i US open, jer nije vakcinisan.

Brojni političari u Americi i turističke agencije traže od Bajdan da ne čeka maj, nego da što pre ukine vanrednu situaciju i mere za ulazak u zemlju. Glas protiv Bajdena podigao je republikanac Tomas Masi.

Foto: AP/Photo

Nole, spremaj se za Indijan Vels i Majami

- To mora da se završi, predugo sve traje. Zabrinut sam zbog porodica koje su razdvojene - jasan je Masi.

Prekipelo je Amerikancima, jer su skoro sve granice na svetu otvorene posle pandemije virusa korona, samo je ulazak u SAD za strane državljane uslovljen vakcinom protiv korone. 

Američka turistička udruženja ne vide razlog zašto Bajden sa odlukom o ukidanju vanrednog stanja čeka do maja, posebno jer potencijalni turisti putovanja planiraju već tokom proleća i leta.

Novak želi u Indijan Vels

Novak Đoković je u karijeri osvojio 38 masters titula, a od toga pet na Indijan Velsu: 2008, 2011, 2014, 2015, 2016. godine. Nedavno je, posle osvajanja Australijan opena, govorio o odlasku u Ameriku.

- Znate poziciju u kojoj se nalazim, tako je kako je. Nadam se da ću moći da igram u Indijan Velsu. To je moja želja, ali i dalje mi nije dozvoljeno. Možda ću u narednim sedmicama dobiti bolje vesti rekao je Đoković.


- Amerika je jedina zemlja na svetu koja testovima uslovljava ulazak posetiocima, a ne postoji nijedno opravdanje da je to zbog javnog zdravlja. 

Očigledno raste pritisak na predsednik Bajdena da ukine sve mere oko virusa korona i uslove ulaska u Sjedinjene Američke Države. To znači da još ima nade da navijači ipak vide Novaka Đokovića na Indijan Velsu i Majamiju ove sezone. Masters u Indijan Velsu na programu je od 8. do 19. marta, a u Majamiju biće odigran od 22. marta do 2. aprila,

Nedavno se oglasio i prvi čovek Indijan Velsa Tomi Has, koji želi Novaka na svom turniru, pa je apelovao na vlast. 

- Bila bi šteta da Đoković ne dođe na ove turnire, ili mu ne bude dozvoljeno da dođe. Vlasti bi trebalo da ukinu ova pravila sredinom aprila. Bilo bi lepo da se odreknemo tih obaveza malo ranije kako bi Đoković mogao da dođe i igra u Indijan Velsu i Majamiju. Mislim da želi da igra, pa treba da mu damo šansu. Nadam se da će Đoković igrati u Indijan Velsu - istakao je Has.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Misa

pre 1 godinu

Mogao bi da se vakcinise bez obzira da li zahtevaju ili ne.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija