• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2023

12:57

ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O AMERICI, NEMA DOBRE VESTI: I dalje traže vakcinu...

AP Photo/Ng Han Guan

Tenis

ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O AMERICI, NEMA DOBRE VESTI: I dalje traže vakcinu...

Podeli vest

Đorđe Đoković, mlađi brat Novaka Đokovića i direktor turnira "Serbia open", kaže da Amerikaci i dalje traže vakcinu prilikom ulasku u zemlju.

Pre nekoliko dana Đorđe Đoković je otkrio da je najbolji teniser sveta dostavio je dokumentaciju i podneo molbu za dobijanje posebne dozvole za ulazak u SAD, kako bi zaigrao na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

U razgovoru za "RTS" brat osvajača 22 grend slem titule istakao da i pored predate kompletne dokumentacije učešće najboljeg tenisera sveta još uvek nije zagarantovano.

Foto: Starsportphoto

Novak i Đorđe Đoković

- Prošle godine smo imali slične situacije sa SAD u više navrata. To je isključivo njihova odluka. Oni i dalje traže vakcinu na ulasku u zemlju, nažalost. Ostaje nam samo da budemo strpljivi i da se nadamo, jer će Novakom dolaskom profitirati i turniri, svi navijači širom sveta i on sam -  rekao je Đorđe Đoković.

Foto: reuters

Novak Đoković želi da igra u Americi

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden najavio je da će 11. maja okončati dvostruku nacionalnu vanrednu situaciju uvedenu zbog virusa korona. To bi podrazumevalo i ukidanje obavezne vakcinacije za svakoga ko želi da uđe u SAD. Ali, brojni političari u Americi i turističke agencije traže od Bajdan da ne čeka maj, nego da što pre ukine vanrednu situaciju i mere za ulazak u zemlju. 

Očigledno raste pritisak na predsednik Bajdena da ukine sve mere oko virusa korona i uslove ulaska u Sjedinjene Američke Države. To znači da još ima nade da navijači ipak vide Novaka Đokovića na Indijan Velsu i Majamiju ove sezone. Masters u Indijan Velsu na programu je od 8. do 19. marta, a u Majamiju biće odigran od 22. marta do 2. aprila.

Novak Đoković je u karijeri osvojio 38 masters titula, a od toga pet na Indijan Velsu: 2008, 2011, 2014, 2015, 2016. godine. Nedavno je, posle osvajanja Australijan opena, govorio o odlasku u Ameriku.

- Znate poziciju u kojoj se nalazim, tako je kako je. Nadam se da ću moći da igram u Indijan Velsu. To je moja želja, ali i dalje mi nije dozvoljeno. Možda ću u narednim sedmicama dobiti bolje vesti - rekao je Đoković, koji bi trebalo krajem meseca prvo da igra na turniru u Dubaiju od 27. februara do 4. marta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija