• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2023

12:54

NEMCI SE POKLONILI ĐOKOVIĆU, A SRUŠIO JE NJIHOVU ŠTEFI! "Vuk nije sit", "I bez igranja do novog rekorda"

reuters

Tenis

NEMCI SE POKLONILI ĐOKOVIĆU, A SRUŠIO JE NJIHOVU ŠTEFI! "Vuk nije sit", "I bez igranja do novog rekorda"

Podeli vest

Niko nikada kao Novak Đoković, koji je počeo 378. nedelju na prvom mestu rang liste, pa je postao rekorder u obe konkurencije! Nadmašio je Štefi Graf, ali mu se Nemci dive.

Prošle nedelje se izjednačio sa legendarnom Nemicom Štefi Graf, a u ponedeljak je postavio novi standard, koji će teški neko skoro nadmašiti. Ovaj rekord je novi plus u nezvaničnoj G.O.A.T. trci, Nole ima 22 grend slem turnira, koliko ima i Rafael Nadal, a mogao bi već na Rolan Garosu i tu da ga nadmaši.

Pre dve godine je Đoković prestigao Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP trke. Rekord Švajcarca od 310 nedelja je tada srušen, a sada je prvi reket svet otišao korak napred. Posle Novaka Đokovića i Štef Graf slede Martina Navratilova (322), Serena Vilijams (317)...

Naravno, Nemci su ispratili obaranje rekorda, Đoković je poslao u istoriju njihovu legednu, Štefi Graf, pa Bild piše:

- On je prestigao našu Štefi. Đoković sa neverovatnim rekordom!

Nemci u tekstu navode da je Đoković već bio rekorder u muškom tenisu, ali da je sada postao vodeći u svim kategorijama.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković oborio rekord Štefi Graf

- U ponedeljak je počeo 378. nedelju na čelu svetske rang liste. Time je oborio rekord nemačke teniske legende. 

Namački televizijski kanal NTV posle obaranja rekorda zaključuje: "Vuk nije sit". Setili su se jedne izjave prvog tenisera sveta da sportista mora da ima "vučju glad".

Kod fenomena Đokovića izgleda da je malo toga nemoguće. Glavni prioritet imaju pobede na grend slem turnirima. 

I dnevni list "Berliner cajtung" poklonio se Srbinu:

- I bez igranja do novog rekorda! Novak Đoković je na kauču postigao novi svetski rekord. Pobednik na 22 grend slem turnira je u svojoj dosadašnjoj teniskoj karijeri 378 nedelja bio na prvom mestu. To još nije postigao nijedan teniski profesionalac pre njega.

Foto: reuters

Boris Beker

Oglasio se i Boris Beker koji je priznao da nikada nije mislio da će rekord Štefi Graf od 377 nedelja biti oboren.

- Kao Nemac želeo sam da Štefi Graf bude rekorderka, ali pošto sam blizak Novakov prijatelj, nisam toliko nesrećan zbog toga. Novak je fantastičan momak i veliki šampion. Rekordi su tu da se ruše. Pre ili kasnije oni će biti srušeni, ali ovaj rekord je za knjige iz teniske istorije. I znate šta - i dalje se broji. Mislim da će Novak biti broj jedan još nekoliko nedelja pre nego mu neko skine krunu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija