• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2023

14:33

NOVAK? NEZAPAMĆENO, TEŠKO JE RAZUMETI! Španac opčinjen prvim teniserom sveta!

Reuters

Tenis

NOVAK? NEZAPAMĆENO, TEŠKO JE RAZUMETI! Španac opčinjen prvim teniserom sveta!

Podeli vest

Aleks Koreča, nekada drugi teniser sveta, ne prestaje da se divi Novaku Đokoviću, koji je započeo 378. nedelju na vrhu sveta, čime je prestigao legendarnu Štefi Graf koja je ostala iza sa 377 nedelja.

Španac je veliki fan prvog tenisera sveta, nije ovo prvi put da Koreča veliča Novaka Đokovića! Jedan je od retkih stručnjaka koji je uvek bio uz srpskog asa. 

I sada priznaje da mu nije jasno kako Novak obara rekorde i piše istoriju "belog sporta". Impresioniran je zemljak Rafaela Nadala. 

- Reći ću vam istinu, kao bivši igrač stvarno ne mogu da razumem kako mu je uspelo da uradi tako nešto tako mnogo nedelja. Odrastao sam gledajući Štefi Graf, gledao sam je, a uvek sam se pitao koliko je teško držati tako visok nivo tako mnogo nedelja u životu. Ali ovo sa Novakom sada, to je nezapamćeno - kazao je Koreča, koji je nastavio sa hvalispevima na račun Đokovića.

Foto: reuters

Aleks Koreča očinjen Novakom Đokovićem

- To je tako teško i razumeti ljudima koji su se bavili istim sportom. To je nešto posebno. Pokazuje koliko ima ljubavi prema tenisu i koliko poštuje sebe, sport, jer morate mnogo da vodite računa o sebi. Morate da budete pažljivi šta jedete, da pazite na oporavak, kako se spremate. Impresioniran sam. I stvar je u tome da on želi da nastavi. Mislim da će postaviti letvicu još više.

Foto: Reuters

Novak Đoković nastavlja da obara rekorde

Španac je uvren da će Srbin do kraja karijere oboriti većinu rekorda u muškom i ženskom tenisu. 

- Morate da se nosite sa raznim situacijama. Ne radi se samo o igranju tenisa već i o putovanjima, prilagođavanju drugačijim zemljama, podlogama, tu su i pritisak, očekivanja... Naravno, sebe uvek smatrate privilegovanim, jer radite ono što volite, a to je dobro poznato i dobro plaćeno. Ipak, to ne znači da niste izuzetno posvećeni. Velika je stvar da ste voljni to da radite tako dugo, što volite sport,  posebno da obarate rekorde. To je nešto što Novaka motiviše. Misli, u redu, juriću ovaj rekord, sada ću da idem po još jedan slem i vidim mogu li da budem ispred Rafe. To je izazovna situacija. Tako da mislim da će Novak oboriti većinu rekorda u muškom i ženskom tenisu -  zaključio je Koreča.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija