• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2023

11:22

NOVAK OPET ZADIVIO PLANETU! Podatak za nevericu, podiže lestvicu!

reuters

Tenis

NOVAK OPET ZADIVIO PLANETU! Podatak za nevericu, podiže lestvicu!

Podeli vest

Novak Đoković nastavlja da obara rekorde, prvo je nadmašio Štefi Graf, pa planetu zadivio novim impresivnim podatkom - postao je teniser sa najboljim procentom pobeda u istoriji Open ere.

Novak Đoković je u Dubaiju prvo pobedio Tomaša Mahača, pa u osmin i finala Holanđanina Talona Grikspora. Stigao je do 14. pobede od početka sezone i 11. turnir zaredom najmanje do četvrtfinala.

Novi rekord

Prvi teniser sveta ima skor od 1.045 pobeda i 206 poraza u karijeri. To je neverovatna uspešnost od 83,5 odsto, najviše u istoriji muškog tenisa. Iza našeg asa je Rafael Nadal sa 82,9 odsto uspešnosti, potom slede Bjorn Borg sa 82,4, Rodžer Federer 82 odsto, Džimi Konors 81,8, Džon Mekinro 81,7...

 

 

Ovo nije jedini rekord našeg tenisera ove nedelje, pošto je od ponedeljka postao teniser sa najviše sedmica provedenih na vrhu liste u obe konkurencije sa 378 sedmica, čime je pretekao legendarnu Štefi Graf. Posle plasmana u četvrtfinale Dubaija, naš as je bio zadovoljan igrom.

- Bilo je sjajno veče za mene, juče sam se baš mučio da bi pobedio, a večeras sam od samog početka bio oštar. Igrao sam kvalitetnije nego sinoć, možda poslednja tri četiri gema baš nisu bila najbolja kada je trebalo da zatvorim meč ali sam našao način sa dobrim servisima to uradim. Vrlo sam zadovoljan sa ovom igrom i kako se osećam na terenu. Nadam se da stvari idu u pravom smeru za sutra.

Foto: reuters

 

Za polufinale igraće u četvrtak od 16 časova  protiv Poljaka, Huberta Hurkača.​ Đoković i Hurkač su odigrali četiri međusobna duela u karijeri, a srpski teniser je dobio sva četiri duela. Srbin je najbolji igrač sveta, dok je Hurkač 11. na ATP listi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija