• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2023

15:02

OVO NISMO OČEKIVALI! Znao je da zabije Novaku nož u leđa, sada ga je podržao!

reuters

Tenis

OVO NISMO OČEKIVALI! Znao je da zabije Novaku nož u leđa, sada ga je podržao!

Podeli vest

Navak Đoković neće igrati na mastersu u Indijan Velsu, a prvi čovek ATP-a Andrea Gaudenci, kaže da je razočaran.

Prvi teniser sveta pre nekoliko nedelja poslao je molbu Amerikancima da mu dozvolje da uđe u zemlju iako nije vakcinisan, pošto su granice i dalje zatvorene za nevakcinisane strance. Međutim, dobio je negativan odgovor. Ponovo navijači na Indijan Velsu, koji je poznat i kao peti grend slem, neće videti jednog od najboljih tenisera ikada. 

Prvi čovek ATP-a Andrea Gaudenci, koji često "ratuje" sa Novakom i njegovom organizacijom tenisera PTPA, stao je na stranu Srbina i istakao da je veliko razočaranje to što on neće nastupiti na dva velika takmičenja. 

- Odluka je nesrećna ne samo za njega nego i za ceo turnir i navijače, pogotovo ako se uzme u obzir koliko se širom sveta i u SAD relaksiraju pravila vezana za kovid 19. On je najbolji teniser na svetu i svi žele da imaju priliku da se takmiče sa njim na najvećim turnirima -  rekao je Gaudenci. 

Foto: Printcreen

Andrea Gaudenci, prvi čovek ATP-a

Tomi Has, prvi čovek Indijan Velsa, pre nekoliko dana je objasnio koliko Novak želi da igra.

- Mogao je da kaže: "Slušajte, samo ću se koncentrisati na Rolan Garos i Vimbldon, kako bih nadmašio Nadala". Ali, on je igrao u Dubaiju, želeo je da pobedi, želeo je da igra i u Indina Velsu i Majamiju.

Foto: reuters

 

Novak se obratio i Kenu Solomonu, izvršnom direktoru "Tennis Channel", velikom donatoru predsednika Amerike Džoa Bajdena i bivšeg predsednika Baraka Obame. On je kontaktirao ljude u Bajdenovoj administraciji. Istakao je da je zabrana ulaska nepravedna i da bi dolazak Novaka pozitivno uticao na posećenost na Indijan Velsu i Majamiju. 

IMG, kopanija koja zastupa Novaka, takođe je pokušala da pomogne prvom teniseru sveta. Pomenuta kompanija vlasnik je mastersa u Majamiju. Obratili su se rukovodeći ljudi senatoru Marku Rubiu, republikancu sa Floride, koji je zajedno sa senatorom Rikom Skotom napisao pismo Bajedenovoj administraciji da ukine zabranu ulaska. Điđi Gronvali, imunolog, velika zagovornica vakcina, priznala je da vakcine od pre dve godine danas pružaju malu zaštitu. Ali, niko od pomenutih nije uspeo da pomogne prvom teniseru sveta.

S druge strane, američki mediji prenose da je guverner Floride Ron De Santis poslao pismo predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džou Bajdenu. Apelovao je na prvog čoveka SAD da iskoristi svoje diskreciono pravo i izda dozvolu Đokoviću da uđe u zemlju pred masters u Majamiju.

Foto: reuters

Amerika ni ove sezone neće videti Novaka Đokovića

ATP masters u Majamiju igra se od 20. marta, a DeSantis je poslao upit da li postoji način da najbolji teniser sveta stigne na Floridu. Pošto nije moguće da on doleti u Majami, DeSantis ima ideju da Srbin stigne brodom!

Nije mi jasno zašto, čak i sa sadašnjim pravilnikom, gospodin Đoković ne bi mogao u zemlju da uđe legalno brodom. Vaša administracija po mojim informacijama ne pravi probleme stranim državljanima koji na taj način ulaze u državu - napisao je guverner Floride i dodao da Đoković ne predstavlja nikakvu pretnju po zdravlje ili bezbednost".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija