• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.03.2023

14:46

RUSI, AKO OVO URADITE LETITE SA VIMBLDONA! Englezi ucenjuju tenisere!

ap photo

Tenis

RUSI, AKO OVO URADITE LETITE SA VIMBLDONA! Englezi ucenjuju tenisere!

Podeli vest

Ruski i beloruski teniseri ove sezone najverovatnije će igrati na Vimbldonu (od 3. do 16. jula), ali ako na bilo koji način pruže podršku ratu u Ukrajini, leteće sa grend slema.

Prošle sezone Rusi i Belorusi nisu mogli da se takmiče u Londonu zbog rata u Ukrajini, a grend slem je kažnjen, nije bilo dodele bodova na jedinom velikom turniru na travi. 

Ove godine će, kako trenutno stvari stoje, moći da se nadmeću, ali postoje uslovi. "Dejli Mejl" prenosi da je ruskim i beloruskim igračima rečeno da će biti uvedena stroga pravila. Takmičiće se pod neutralnom zastavom, a ako na bilo koji način podrže rat u Ukrajini biće izbačeni sa takmičenja i to bez prava žalbe. Trenutno je sve na spekulacijama, a čeka se zvanično saopštenje Vimbldona.

Danil Medvedev je pre nekoliko dana rekao da bi bio srećan da se takmiči ove godine na Vimbldonu.

Foto: reuetsr

Danil Medvedev jedva čeka Vimbldona

- Neću doneti odluku umesto njih, niti ću da im pomognem da je donesu. Oni moraju sami da odluče iz različitih razloga kao i prošle godine. I uvek sam govorio da ću poštovati odluku. Igram tamo gde mogu da igram. Tenis je moj posao i bio bih srećan da igram na Vimbldonu. Volim Vimbldon, ali ako nije suđeno, sačekaću drugu priliku da se vratim - poručio je Medvedev.

Beloruskinja Arina Sabalenka kaže da situacija nije pod njenom kontrolom.

Foto: reuters

Rusi i Belorusi se vraćaju na Vimbldon

- Reakcija ljudi i neke druge stvari su učinile da se osećam loše - da sam ja kriva. Ali onda sam shvatila da to nije pod mojom kontrolom. Ništa nisam uradila, ništa loše protiv ukrajinskog naroda. Ovo nije moja krivica - istakla je beloruska teniserka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija