• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.03.2023

07:32

11 MILIONA DOLARA, TROFEJI, BODOVI... Đokovića je skupo koštala odluka da ne primi vakcinu protiv korone!

REUTERS/Rula Rouhana

Tenis

11 MILIONA DOLARA, TROFEJI, BODOVI... Đokovića je skupo koštala odluka da ne primi vakcinu protiv korone!

Podeli vest

Novaka Đokovića je odluka da ne primi vakcinu protiv virusa korona skupo koštala: potencijalnih 11,3 miliona dolara, dva grend slema i šest masters trofeja.

Prvi teniser sveta je prošle godine bio jasan, nije antivakser, ali ne želi da se vakciniše i spreman je da snosi posledice, da plati cenu, ako vakcina bude uslov igranja na nekom turniru.

- Nikada nisam bio protiv vakcinacije. Shvatam da globalno svi ulažu veliki napor da kontrolišu ovaj "požar". I nadam se da će u tome uspeti. Vakcinacija je najverovatnije i najveći napor da se to učini. Verovatno je pola sveta vakcinisano i ja to potpuno poštujem, ali sam oduvek verovao i predstavljao slobodu izbora šta unosite u svoje telo - rekao je Novak prošle godine.

Zbog ove odluke početkom 2022. godine nije igrao na Australijan openu, deportovan je, potom je propustio masterse u Indijan Velsu, Majamiju, Sinsinatiju, Kanadi i US openu. Ne zbog toga što je vakcina bila uslov igranja na turnirima, nego jer je bila uslov ulaska u Sjedinjene Američke Države. Iz istog razloga sada ne igra na Indijan Velsu, a najverovatnije neće ni u Majamiju. 

Novak je početkom godine osvojio Australijan open, deseti u karijeri i 22. grend slem i izjednačio se sa Rafaelom Nadalom. Ali, ostaje žal što prošle godine nije igrao u Melburnu i Njujorku, možda bi osvojio ta dva grend slema i bio ispred Rafe. Novak je pre nekoliko meseci potvrdio dominaciju u Australiji, dok u Njujorku nije toliko uspešan, ima tri trofeja. Mada, s obzirom na formu, sigurno bi i u Americi bio prvi favorit. Ostaje nam samo da se pitamo šta bi bilo...

Foto: reuters

 

POTENCIJALNA ZARADA

2022. GODINA
Australijan open - 1.892,843 miliona dolara
Masters Indijan Vels - 1.231,245
Masters Majami - 1.231,245
Masters Sinsinati - 970,020
Rodžers kup  - 915,295
US open - 2.600,000

2023. GODINA
Masters Indijan Vels 1.262,220
Masters Majami 1.262,220

UKUPNO
11.365,088 miliona dolara

Pored grend slem trofeja, Nole je zbog vakcine propustio šansu da se domogne šest masters titula. Kao što smo pomenuli 2022. godine nije igrao na Indijan Velsu, koji je osvajao pet puta, Majamiju, na kome ima šest trofeja, pa je jasno zašto bi bio prvi favorit. Propustio je i Sinsinati, na kome ima dve titule, a nije mogao da igra ni u Kanadi, gde je četiri puta podizao trofej. Ove sezone ga opet nema u kalifornijskoj pustinji i sve su prilike da ga nećemo gledati ni na Floridi. Novak Đoković trenutno ima 38 masters trofeja, Rafael Nadal 36, dok je na 28 ostao Rodžer Federer, koji je otišao u penziju krajem prošle godine.

To nije sve! Pored trofeja, Novaka je odluka da ne primi vakcinu protiv virusa korona skupo koštala i finansijski. Imao je šansu da zaradi 11.365.088 miliona dolara. Naravno, pod uslovoma da je igrao i pobedio na svakom turniru. Takođe, Novak je ostao bez prilike da osvoji 10.000 bodova.

Foto: reuters

Novak Đoković ostao bez miliona

U svakom slučaju, nije na odmet pomenuti, da je Nole na tronu i pored svega što mu se desilo tokom 2022. godine. Ponižavali su ga, deportovali, nisu mu dali da igra, ostao je bez prvog mesta... Ali, vratio se tamo gde mu je mesto, nadmašio Štefi Graf i sada je rekorder sa 379 nedelja na prvom mestu na ATP listi.

Kris Evert je pre nekoliko dana rekla da u Novaku Đokoviću proradi inat kada mu kažu "ne". Samo neka nastave da ga motivišu! Ne znaju oni šta je srpski inat!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Teniser

pre 1 godinu

Pored toga što je potencijalno mogao da zaradi od nagrada sa turnira Nole je daleko više izgubio, definitivno a ne potencijalno, bonuse i pare od sponzora. Od turnira je prošle godine zaradio 3.4M$ a od sponzora oko 30M$ što je upola manje nego prethodnih godina. Pogledajte recimo Federera, prošle godine bio je "kratak" svega 300 hiljada dolara da inkasira 100 miliona - od toga sa turnira je inkasirao 700 hiljada a od sponzora 90 miliona ... Baš velika glupost Novaka i njegovih savetnika

Čitam ne verujem

pre 1 godinu

Posle svega što je isplivalo oko pLandemije, a pogotovo oko vakcina vi napišete ovakav naslov?! Gubitak tih nekoliko miliona, naspram svih onih već zarađenih, kratak gubitak 1. mesta (brzo se vratio na isto), proterivanje iz Australije (ne treba komentar jer je već ove godine objasnio ko vozi traktor, a ko otvara kapiju), nisu ništa naspram tri stvari koje je uradio... a to su 1.) Ostao je dosledan sebi i svoji uverenjima, 2.) Izabrao je svoje zdravlje, a ne novac i slavu... i NAJBITNIJE 3.) poke.ao se po glavi onom 1% svetske "elite" koja je zagovarala pLandemiju i vakcinu, a samim tim i svim njihovim satelitima i podguznim muvama koji su tu priču podržali. jbgica

NikolaKrajinaLondon

pre 1 godinu

Nesto gluplje skoro nisam procitao . Tko kaze da bi on osvoio sve te turnire I tako zaradio taj novac ? Evo sada je izgubio u Dubai-ju .. Osim toga Ako on nije hteo da se vakcinise sta vi onda imate kalkulisati koliko je on ‘izgubio’ .. Pocetnicko i novinarstvo , poput bekih dokonih baba

nasesrpskokosovo

pre 1 godinu

Ни Федерер ни Надал нису примили вакцине...Нико из врха тениса није вакцинисан против Короне...100%...Новака "намештају" да би га убили...Али је он прозрео ту подлу игру...Надал је прошле године освојио Аустралија ОПЕН невакцинисан...? како то...? А Новаку су одузели право да игра јер је невакцинисан...? Да ли схватате...? Требало би... Вакцина није испитана...Убија спортисте стварањем УГРУШАКА У КРВИ...( Изазива ТРОМБОЗЕ и нагле ИНФАРКТЕ) Новака су на време упозорили...Вакција је лагана СМРТ...СМРТ од које нема спаса...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija