• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2023

06:55

SRUŠILI SU ĐOKOVIĆA, SAD JE ŠPANAC GLAVNI! Neverovatne promene na ATP listi, prvi put od 2005. godine nema Nadala u TOP 10!

printscreen

Tenis

SRUŠILI SU ĐOKOVIĆA, SAD JE ŠPANAC GLAVNI! Neverovatne promene na ATP listi, prvi put od 2005. godine nema Nadala u TOP 10!

Podeli vest

Na najnovijoj ATP listi bilo je nekoliko promena u TOP 10 posle mastersa u Indijan Velsu. Novak Đoković više nije prvi teniser sveta, a Rafael Nadal nije među 10 najboljih na svetu.

Novak Đoković je na tronu proveo 380 nedelja, ali ga je posle osvajanja Indijan Velsa na prvom mestu smenio Karlos Alkaraz. Novak ima 7,160 bodova, a Karlos 7,420, pošto je u finalu mastersa u kalifornijskoj pustinji pobedio Danila Medvedeva 6:3, 6:2.

- Želim da govorim o Danilu. Pohvale na turniru, igri. Igraš neverovatno, radiš naporno. Svaka čast za nekoliko prethodnih titula, finalu ovde, teraš me uvek da budem bolji. Hvala ti na tome. Imam veliko poštovanje prema tebi i tvom timu - rekao je Alkaraz posle osvajanja mastersa u Indijan Velsu.

Alkarazu neće biti lako da sačuva prvu poziciju. U Majamiju brani 1.000 bodova, a samo u slučaju da osvoji titulu ostaće na prvom mestu pred sezonu na šljaci.

Rafaela Nadala je skupo koštala pauza zbog povrede, nije igrao u Indijan Velsu, a neće ni u Majamiju, pa će nastaviti pad na ATP listi. Prošle nedelje je Rafa bio deveti na svetu, što mu se poslednji put desilo 2017. godine. Sada je za četiri mesta pokvario plasman, pa je na 13. mestu na ATP listi i ima 2.715 bodova. On je davnog 18. aprila 2005. bio 11. na listi najboljih igrača na svetu. Nakon što je nedelju dana kasnije, 25. aprila 2005. godine, ušao među deset najboljih, tada je bio sedmi, nije izlazio iz TOP 10 društva. Ali, to se danas promenilo, posle 17 godina, 10 meseci i 26 dana.

Foto: Tanjug

Rafael Nadal nije među 10 najboljih tenisera sveta


Što se tiče ostalih tenisera, Stefanos Cicipas je treći na svetu i ima 5,770 bodova, iza njega su Kasper Rud (5,560), Danil Medvedev, koji je napredovao jedno mesto (4,330), Feliks Ože Alijasim (3,415), Andre Rubljov (3,390), Holger Rune (3.325), Hubert Hurkač (3,065), dok je na desetom mestu  Tejlor Fic (2,975).

Od srpskih igrača Miomir Kecmanović je ove nedelje 35. teniser sveta (1.120), dok Laslo Đere zauzima 58. mesto (845), 76. na listi je Dušan Lajović (728), a jedno mesto iza njega  Filip Krajinović (715).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beki

pre 1 godinu

"Srusili Dokovica" Svezes nekome ruke i noge pa naravno da ga je lako srusiti. Drugacije ne mogu ,ja mislim da ce sledece biti ako Nole igra na nekom turniru bice mu zabranjeno da igra sa obe ruke ,jedino ga tako mogu skinuti sa prvog mesta. Jad i beda.Sve ce ovo ostati zapisano pa kad ovi mocnici odu istina ce doci.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17