• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2023

09:27

DA LI JE MOGUĆE? ALKARAZ PODIGAO TROFEJ, PA PRIČAO O ĐOKOVIĆU! Španac sve iznenadio izjavom!

Tanjug/AP

Tenis

DA LI JE MOGUĆE? ALKARAZ PODIGAO TROFEJ, PA PRIČAO O ĐOKOVIĆU! Španac sve iznenadio izjavom!

Podeli vest

Karlos Alkaraz je u finalu mastersa u Indijan Velsu savladao Danila Medvedeva sa 6:3, 6:2 i tako se vratio na prvo mesto na ATP listi.

Španac ipak žali što nije pobedio Novaka Đokovića i tako potvrdio da je najbolji na svetu. Srbin nije mogao da igra na Indijan Velsu, nije vakcinisan protiv korone, pa mu nisu dozvolili da uđe u Sjedinjene Američke Države.

Novak nam nedostaje 

Karlos Alkaraz je danas zvanično prvi na svetu sa 7.420 bodova, dok je Novak Đoković iza njega sa 7.160. Srećan je Španac zbog povratka na tron, ali bi bio zadovoljniji da je do njega došao preko Đokovića.

- Sjajan je osećaj biti broj 1. Za mene je to opet ostvarenje sna. Biti ispred velikih igrača poput Novaka za mene je neverovatno osećanje. Novak je jedan od najboljih na svetu, to je očigledno. Uvek kažem da moraš da pobediš najbolje ukoliko želiš da budeš najbolji. Zaista sam želeo da igram opet protiv Novaka. Nedostaje nam na "turu" i nadam se da će se brzo vratiti - poručio je Alkaraz.

Španac je ovom izjavom oduševio ne samo fanove Novaka Đokovića, nego sve ljubitelje "belog sporta". Nismo baš navikli da teniseri žale što na putu do trofeja nisu pobedili Novaka, nešto slično nisu imali običaj da kažu Rafael Nadal ili Rodžer Federer.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz je novi šampion mastersa u Indijan Velsu

Španski teniser ističe da je očekivao teži meč protiv Rusa, koga je dobio u dva seta.

- Nisam to očekivao, ali rekao bih da sam igrao savršeno. Protiv Danila je uvek taktika važna i mora da se odigra savršeno. Zato je izgledalo lako, ali nije.

Za dva dana startuje masters u Majamiju, pa je pred Karlosom novi izazov. Brani 1.000 bodova i ako želi da ostane najbolji na svetu moraće da osvoji novi trofej. 

 

Novak Đoković neće učestvovati ni na predstojećem mastersu u Majamiju, takođe zbog toga što kao nevakcinisani nedržavljanin SAD nema pravo da uđe u zemlju. Srpski teniser je potvrdio da će njegov prvi turnir biti u Monte Karlu, početkom aprila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 1 godinu

Napaljeni bubuljičavi klinac! Generalno prekomerno medijske pažnje se daje tenisu kao sportu!Po čemu je ispred drugih individualnih sportova!?

opanak

pre 1 godinu

Bravo Karlito, vec danas je tehnicki i fizicki superioran, plus sa ovakvim sportskim stavom ceka ga blistava buducnost, bude li zdrav i ne podlegne li pritisku laznih medija, u narednih 10god. lako moze da dostigne danasnje najbolje...po dva gs godisnje i eto njega uz Noleta i Nadala a mozda i iznad...fantasticno je da se pojavio naslednik koji ce tenis odrzati u fokusu paznje publike!!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija