• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2023

15:11

SPREMAJU SE OZBILJNI POTRESI U TENISU! "Borimo se za izbacivanje Rusa i Belorusa iz našeg sporta"

USA Today

Tenis

SPREMAJU SE OZBILJNI POTRESI U TENISU! "Borimo se za izbacivanje Rusa i Belorusa iz našeg sporta"

Podeli vest

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk opet se buni, a razlog su ruski i beloruski sportisti.

Međunarodni olimpijski komitet je presekao i doneo odluku da Rusi i Belorusi mogu da se takmiče. To je naljutilo Martu Kostjuk, koja kaže da se Ukrajinci od prošle godine zalažu za izbacivanje svih igrača koji dolaze iz te dve zemlje.

- Mnogo toga je rečeno, ali moram da vam otkrijem ono što nismo iznosili u javnost. Od prošle godine se borimo za izbacivanje Rusa i Belorusa iz našeg sporta. Nažalost, mi nismo nezavisni igrači i praktično sve zavisi od WTA i ATP pa nemamo mnogo moć - rekla je Kostjuk.

Ukrajinska je svesna da ne može da odsustvuje sa turnira ili da predaje mečeve omraženim rivalima.

- Imamo sistem rangiranja u sportu i ako bih ja odbila da igram protiv Ruskinja i Beloruskinja, gubila bih poene. Moja karijera bi praktično bila gotova. Pričali smo sa organizacijom o ovoj temi, da nećemo učestvovati na turnirima sa njima jer je to preporuka našeg saveza, kao u svim drugim sportovima. Njihov odgovor je bio da će nam zamrznuti renking i kada se rat završi možemo se vratiti takmičenju. To je smešno čuti i osećamo se izuzetno diskriminisano cele ove godine od raznih organizacija, uključujući WTA, ITF i tako dalje - kaže Ukrajinka.

Foto: USA Today

 

Kostjuk je nedavno optužena da širi mržlju. Jasno je rekla da ne želi da igra protiv Ruskinja i Beloruskinja, da je izbrisala sve njihove brojeve iz telefona, da bi želela fizički da ih prebije i da ih više ne smatra prijateljima. 

 

- Bila sam razočarana kada je počeo rat. Pogotovo kad smo došli u Indijan Vels. Očekivali smo da će oni doći do nas, pitati nas kako smo, kako su naše porodica. To se nije dogodilo. Shvatila sam da nam to nisu prijatelji i da nam nikad neće biti. Razočaravajuće je. Kad je sve bilo sveže i novo, mislim da ne želite da pobedite tu osobu, već sam želela da im fizički naškodim. I mentalno. Jer njihova država to radi nama. Mislim da je to način da im vratimo na neki način. Ne samo da ih pobedimo... Naravno, nikada ne bismo došli do te tačke. Ali želja za tim je i dalje velika. Naročito jer se njihov pristup ne menja. Oni sebe brane, jer su diskriminisani. Iznenađuje me svaki njihov potez sve više. Mi se odnosimo sa poštovanjem, da imamo razumevanja. Ali niko nas ne razume.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

MISLIŠ LI DA SVI PODRŽAVAMO VAŠE NACISTIČKE NASTUPE BESA. NE ZNAM KAKO BI DRUGAČIJE NAZVAO TU KOLIČINU MRŽNJE.

maestro

pre 1 godinu

ovo je bas otislo daleko neznam cemu vodi ova mrznja izmedju sportista nazalost mesaju se i babe i zabe

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija