• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.04.2023

19:25

NOVAK JE NAJVEĆI ŠAMPION IKADA! Mladi FRANCUZ se poklonio ĐOKOVIĆU pred DUEL!

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Tenis

NOVAK JE NAJVEĆI ŠAMPION IKADA! Mladi FRANCUZ se poklonio ĐOKOVIĆU pred DUEL!

Podeli vest

Mladi francuski teniser Luk Van Eš plasirao se u drugo kolo turnira u Banjaluci pošto je sa 2:1 savladao Stena Vavrinku.

Nisu se velike šanse davale Luku Van Ešu pred početak Srpska opena budući da ga je žreb na startu turnira spojio sa STenom Vavrinkom. Švajcarski teniser već dugo godina nije na vrhuncu, ali je još uvek jedan od najopasnijih igrača na turu. Ipak, Francuz je uspeo da dođe do pobede nakon preokreta, a svoje oduševljenje zbog najvećeg trijumfa u karijeri nije mogao da sakrije ni na konferenciji za medije. 

- Neverovatno, da pobedim Vavrinku... Gledao sam mnogo nnjegovih mečeva na televiziji. Danas nije na nivou na kojem je bio tada, ali je i dalje Sten Vavrinka i ovo je za mene nezaboravan trenutak - rekao je Luk Van Eš. 

Francuz će, najverovatnije u sredu, igrati protiv najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića koji je bio slobodan u prvom kolu. Budući da oduševljenje nije mogao da sakrije zbog Vavrinke, jasno je koliko će duel protiv Đokovića biti važan za mladog francuskog tenisera. 

Foto: EPA

- On je najveći šampion, broj jedan. Biće zadovoljstvo, uživaću. On je favorit, ali pokušaću da ga pobedim. Sigurno će biti veliki izazov. Imam samo 18 godina i veliko mi je zadovoljstvo što sam igrao sa jednim šampionom i što ću se sastati sa drugim, jer oni neće igrati još dugo - rekao je Francuz. 

Luk Van Eš je nedavno postao najmlađi igrač mešu 100 na ATP listi, a pored toga je i student matematike. 

- Danas sigurno neću da učim matematiku, jer sam vrlo umoran, ali mi u suštini to mnogo pomaže, jer ne mogu stalno da mislim na tenis. Takođe, studiram kako bih znao čime ću se baviti posle karijere - podvukao je Van Eš. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Brnabić danas u poseti Berlinu - U delegaciji i poslanik opozicije
Politika

Brnabić danas u poseti Berlinu - U delegaciji i poslanik opozicije

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić danas počinje dvodnevnu posetu Berlinu tokom koje će se sastati sa nemačkim poslanicima i predsednicom Bundestaga Berbelom Bas, a u zvaničnoj delegaciji Srbije prvi put je i jedan opozicioni poslanik - Vladimir Đorđević iz koalicije NADA.

03.07.2024

12:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija