• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2023

19:50

U NOVAKA VERUJE,  U NADALA SUMNJA! Amerikanac sve IZNENADIO! Niko ne zna u kakvom je stanju RAFAEL pred ROLAN GAROS!

REUTERS/Yves Herman

Tenis

U NOVAKA VERUJE, U NADALA SUMNJA! Amerikanac sve IZNENADIO! Niko ne zna u kakvom je stanju RAFAEL pred ROLAN GAROS!

Podeli vest

Legendarni američki teniser Patrik Mekinro ima predlog za organizatore Rolan Garosa.

Manje od mesec dana ostalo je do početka drugog ovosezonskog grend slema. Pariz će ponovo biti domaćin najboljih tenisera sveta, a titulu će na Rolan Garosu brani Rafael Nadal. Španac je titulu u Bulonjskoj šumi osvajao 14 puta, Novak Đoković nije u sjajnoj formi, ali uprkos tome Patrik Mekinro veruje u srpskog tenisera. Amerikanac je iskoristio priliku da udeli "savet" organizator

Budući da Rafael Nadal zbog povrede nije igrao od Australijan opena, a da je u tom periodu branio veliki broj poena španski teniser pao je na 15. mesto na ATP listi. Čelnici Rolan Garosa jasno slede ATP listu kao bazu za određivanje liste nosilaca, ali Mekinro smatra da bi Francuzi trebali da slede primer Vimbldona i sami određuju nosioce uoči turnira. 

- Pao je na 15. mesto, biće interesantno na kom mestu će doći u Pariz. Teniska federacija Francuske uvek žreb zasniva na ATP listi, uvek su sledili ta pravila renkinga. Kada je Rafa igrao sa Đokovićem u četvrtfinalu, nije mi se deopalo, ali neće to menjati. Ako nisu prošle godine, ne mogu da zamislim da će sada staviti Rafu za prvog ili drugog nosioca, što lično mislim da bi trebalo da urade. Barem da bude u Top 4, jer sada, ako ne napravi neki čudesan niz na turniaima na šljaci, što se čini nemogućim jer još ne igra, u vreme kada dođe na Rolan Garos biće daleko van prvih deset - rekao je Patrik Mekinro. 

Foto: printscreen

Iako Rafael Nadal ima problema sa povredama mnogi smatraju da je glavni favorit za titulu na Rolan Garosu. Sa druge strane, Patrik Mekinro pita se u kakvoj formi će se Španac vratiti na teren. 

- Pitanje oko Nadala je daleko kompleksnije. Ne znamo hoće li biti spreman. Videli smo neke video snimke kako trenira. On obično voli da igra na šljaci pre toga, da se pripremi. On je tip igrača kojem su potrebni mečevi, ali da li mu je potrebno toliko njih u ovoj fazi karijere? Ako je fizički spreman, to je najvažnije za njega, jer onda može da igra. U prva dva kola obično nokautira protivnike. To mu omogućava da igra, da prikupi nekoliko sati na terenu - podvukao je Amerikanac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija