• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

25.04.2023

11:32

DUŠAN LAJOVIĆ JE UBICA FAVORITA! Srpski teniser je najbolji protiv najboljih!

Starsportphoto

Tenis

DUŠAN LAJOVIĆ JE UBICA FAVORITA! Srpski teniser je najbolji protiv najboljih!

Podeli vest

Srpski teniser Dušan Lajović je u pohodu na trofej Srpska opena skinuo skalp prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću i favorizovanom Andreju Rubljovu, šestom teniseru sveta i ovogodišnjem šampionu Monte Karla.

Srpski teniser Dušan Lajović (32) trijumfalnim pohodom do trofeja na turniru Srpska open opravdao je epitet "ubice divova"! Naš as je prvo uzeo meru prvom reketu sveta Novaku Đokoviću, a onda je u finalu srušio Andreja Rubljova, koji je u Banjaluku došao ovenčan trofejom iz Monte Karla i kao šesti na ATP listi.

Izuzetan turnir

Lajoviću je to bio treći trijumf u isto toliko okršaja sa ruskim teniserom! Taj podatak jednako iznenađuje kao i činjenica da je Dušan u Banjaluci osvojio tek drugu ATP titulu. S druge strane, momak iz Stare Pazove ima pozitivan skor sa teniserima kao što su Endi Marej, Huan Martin del Potro, Danil Medvedev, Rišar Gaske...

 

Foto: Starsportphoto

Andrej Rubljov i šampion Srpska opena Dušan Lajović

TOP 8 NAJVEĆIH POBEDA U KARIJERI


2018. Huan Martin del Potro 3:6, 6:4, 7:6
2018. Grigor Dimitrov 6:4, 2:6, 6:4
2019. Kei Nišikori 2:6, 6:2, 6:3
2019. Dominik Tim 6:3, 6:3
2021. Danil Medvedev 7:6, 6:4
2022. Kasper Rud 7:6, 2:6, 6:4
2023. Novak Đoković 6:4, 7:6.
2023. Andre Rubljov 6:3, 4:6, 6:4


- Finale protiv Rubljova bio mi je najteži meč u poslednjih šest meseci, iskreno. Osećao sam se iscrpljeno, vrtelo mi se u glavi u trećem setu. Dugo nisam igrao finale. Poslednju titulu sam osvojio pre četiri godine, tako da sam presrećan zbog ovog uspeha - rekao je Lajović.
Pao i Marej

Duci je osam puta uspeo da pobedi tenisere koji su u tom trenutku bili u top deset ATP liste. Pored pomenutih rivala, Lajović je uspevao da pobedi Grigora Dimitrova, Keija Nišikorija, Dominika Tima i Kaspera Ruda dok su bili na vrhuncu karijere.

PROTIV KOGA DUCI IMA POZITIVAN SKOR

Endi Marej 1:0
Danil Medvedev 2:1
Huan Martin del Potro 1:0
Andrej Rubljov 3:0
Tejlor Fric 1:0
Žil Simon 2:0
Rišar Gaske 2:0
Karen Hačanov 4:0
Mihail Južnji 2:0

I Andrej Rubljov je konstatovao da je Lajovića teško pobediti kad je raspoložen za igru.

- Kada igra na svom nivou, jako ga je teško pobediti. Pored svih imena koje ste nabrojali, ipak je najvažnije što je savladao i Novaka. Dušan odlično koristi svoje prednosti. Mi dosta treniramo zajedno i znam za šta je on sve sposoban. Drago mi je što je uzeo trofej u Banjaluci - rekao je Rubljov.

Osvojio bodove i novac

Dušan Lajović je osvajanjem turnira u Republici Srpskoj dobio 250 ATP bodova i skočio na listi najboljih tenisera za čak 30 mesta! Pre turnira momak iz Stare Pazove se nalazio na 70. mestu ATP liste, da bi ponedeljak dočekao na 40. poziciji.

Foto: Starsportphoto

 

Lajović je zaradio i 85.605 dolara, pa sada u karijeri ima sakupljena 8.212.344 dolara. Takođe, stekao je pravo da ne igra kvalifikacije za jače turnire.






Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07