• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2023

07:31

NOVAK PRVI! NE, NIJE... Svi lude zbog ATP liste! Pre velikih promena, Đoković je počeo 387. nedelju na vrhu!

Reuters

Tenis

NOVAK PRVI! NE, NIJE... Svi lude zbog ATP liste! Pre velikih promena, Đoković je počeo 387. nedelju na vrhu!

Podeli vest

Novak Đoković će još tokom ove nedelje biti prvi na svetu, upisaće 387 nedelja na tronu, a onda će mu narednog ponedeljka Karlos Alkaraz preuzeti prvu poziciju.

Karlos Alkaraz je pobedom protiv sunarodnika Alberta Ramosa Vinjolasa u Rimu potvrdio povratak na vrh ATP liste. Posle osvajanja turnira u Madridu bilo je jasno da će doći do promene na vrhu, jer Đoković nije igrao u Španiji, dok je rano završio takmičenje na mastersu u Monte Karlu i Srpska openu.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Koliko dugo će se Španac zadržati na prvoj poziciji zavisiće od rezultata u Rimu i na Rolan Garosu, tamo srpski as može da se vrati na tron. Novak brani trofej i 1.000 bodova na "Foro Italiju", pa ne može da zaradi nove poene, dok Karlosu svako kolo znači i novi profit na ATP listi, pošto prošle godine nije igrao u Rimu. Na listi "uživo“  Španac ima 6.815 bodova, dok je Srbin na 5.865. U zavisnosti od daljih rezultata, Karlitos bi maksimalno mogao da ima 7.770, a Novak 6.775 jer brani titulu. Koliku će razliku Alkaraz da napravi, videćemo nakon turnira u Rimu, u zavisnosti od Novakovog i njegovog nastupa.

Novaku je teoretski ugroženo i drugo mesto u Rimu, ali za to bi bilo potrebno da Danil Medvedev osvoji turnir, ili da Rus stigne bar do finala, a Đoković ne dođe do četvrtfinala.

 

Foto: Reuters

Novak Đoković

Ipak nas prava borba za trona čeka na predstojećem Rolan Garosu. Đoković i Alkaraz će braniti 360 poena iz prošlogodišnjeg četvrtfinala i biti glavni favoriti za osvajanje "Kupa musketara". Potom sledi Vimbldon. Španac je briljira baša na travi, u Londonu je dogurao tek do osmine finala prošle sezone, pa se očekuje da Srbin profitira posle igara na najpoznatijoj svetskoj travi, brani trofej osvojen 2022. godine.

Potom sledi deo sezone na betonu, mastersi i grend slem u Americi, gde bi Novak trebalo da igra ove godine, a može da zaradi oko 4.000 poena - 2.000 na US Openu, i po 1.000 na mastersima u Torontu i Sinsitiju.

Foto: Reuters

 

U osmini finala Rima će se Đoković sastati sa Kameronom Norijem, koji je u dva seta pobedio Martona Fučoviča.

-  Mislim da sam odigrao na višem nivou nego što je to bio slučaj u prvom meču. Očigledno, kada igrate uveče nema vetra i ne odskače lopta toliko kao kada igrate preko dana. Dosta izazovni uslovi, da se blago izrazim, na terenu danas i za mene i za njega. To je deo igre i deo ove podloge. To na neki način može da se očekuje. Izgubio sam malo koncentraciju na kraju drugog seta. Publika se uključila, podržavali su Dimitrova da se vrati u meč, u tome je i uspeo, ali sam ja vratio taj nivo igre koji sam tražio već u prvom - rekao je Novak posle pobede protiv Dimitrova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija