• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2023

06:41

NAJGORE VESTI ZA ĐOKOVIĆA NA ROĐENDAN: Težak udarac za Novaka pred Rolan Garos

Reuters

Tenis

NAJGORE VESTI ZA ĐOKOVIĆA NA ROĐENDAN: Težak udarac za Novaka pred Rolan Garos

Podeli vest

Loše vesti za Novaka Đokovića na njegov 36. rođendan! Srpski teniser više nije prvi teniser sveta, nažalost, posle mastersa u Rimu pao je na treću poziciju na ATP listi.

Nakon što je Karlos Alkaza osvojio masters u Madridu, na kom Novak Đoković nije igrao, bilo je jasno da će Srbin izgubiti prvo mesto, ali je nakon Rima, pao na treću poziciju, što nisu dobre vesti pred Rolan Garos, jer će biti treći nosilac. To znači da može da se sastane sa Karlosom Alkarazom i pre potencijalnog finala. Novaku ni odbrana titule nije mogla da pomogne da ostane na tronu, jer je eliminisan u četvrtfinalu Rima, koji je osvojio Danilo Medvedev, pa mu je oteo i drugu poziciju. Novak je izgubio 820 jer nije odbranio trofej pošto ga je u četvrtfinalu pobedio Holger Rune. 

Karlos Alkaraz na prvom mestu ima 6,815 bodova, drugi je Danil Medvedev sa 6,330, dok je na trećem mestu Novak Đoković, ima 5,955 bodova. 

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

 

Slede Kasper Rud (4,915), Stefanos Cicipas (4,775),Holger Rune (4,375), Andrej Rubljov (4,270),osmi na svetu je Janik Siner (3,435), na devetom mestu je Tejlor Fric (3,390), dok je u TOP 10 i Feliks Ože Alijasim (3,065). Rafael Nadal je ove nedelje na 15. mestu sa 2,445 bodova. Otkazao je učešće na Rolan Garosu i narednih nekoliko meseci neće igrati, pa mu sledi strmoglav pad na ATP listi posle grend slema u Parizu. 

Novak 387 nedelja na prvom mestu

Novak Đoković neće tugovati zbog prvog mesta s obzirom na to da je odavno nadmašio rekord Rodžera Federera od 310 nedelja na vrhu. Nole je prvi bio 387 nedelja, dok je Rodžera nadmašio 8. marta 2021. Prestigao je i čuvenu Nemicu Štefi Graf, koja je na vrhu bila 377 sedmica. Našem teniseru su na prvom mestu grend slem trofeji jer mu tu fali još jedan da bi prestigao Rafaela Nadala, koji je osvojio 22.
- Nije mi apsolutni prioritet da budem broj jedan, može doći do smene uvek. Prioritet su mi grend slemovi i da ostanem zdrav, da budem u skladu sa svakim segmentom sebe. Znam da, kada sam usklađen, mogu da osvojim bilo koji turnir na bilo kojoj podlozi - rekao je nedavno Novak.
 

 

Od srpskih igrača Miomir Kecmanović je ove nedelje 36. teniser sveta (1,055 bodova),  dok pet pozicija lošiji plasman nego na prethodnoj ATP listi ima Dušan Lajović, koji je na 51. mestu (899). Na 57. poziciji je Laslo Đere (845), a Filip Krajinović je 92. teniser sveta (661), što je 18 pozicija lošiji plasman nego pre početka mastersa u Rimu.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz je prvi teniser sveta

Ipak nas prava borba za trona čeka na predstojećem Rolan Garosu. Đoković i Alkaraz će braniti 360 poena iz prošlogodišnjeg četvrtfinala i biti glavni favoriti za osvajanje "Kupa musketara". Ove godine Rolan Garos održava se od 28. maja do 11. juna. Apsolutni rekorder u broju titula je Rafael Nadal, koji zbog povrede neće igrati u Parizu.

Potom sledi Vimbldon. Španac ne briljira baš na travi, u Londonu je dogurao tek do osmine finala prošle sezone, pa se očekuje da Srbin profitira posle igara na najpoznatijoj svetskoj travi, brani trofej osvojen 2022. godine. U nastavku sezone sledi deo sezone na betonu, mastersi i grend slem u Americi, gde bi Novak trebalo da igra ove godine, a može da zaradi oko 4.000 poena - 2.000 na US Openu, i po 1.000 na mastersima u Torontu i Sinsitiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Da sechem vene

pre 11 meseci

Pa sta da radim sada? Da sechem vene, zato sto je treci Pa zaradio je milijardu dolara, od turnira, reklama, sponzora,... veliki je to cirkus. Odoh na spavanje. Mirno spavam zbog svega toga. Bude me moji koshmari.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija