• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2023

12:24

SRAM IH BILO! DOKLE ĆE VIŠE DA OTPISUJU NOVAKA?! Analitičari Eurosporta već DALI ŠPANCU TITULU NA ROLAN GAROSU!

EPAIMAGES

Tenis

SRAM IH BILO! DOKLE ĆE VIŠE DA OTPISUJU NOVAKA?! Analitičari Eurosporta već DALI ŠPANCU TITULU NA ROLAN GAROSU!

Podeli vest

Takozvani teniski eksperti Aleks Koreča, Mats Vilander i Kris Evert proglasili Karlosa Alkaraza za izrazitog favorita na predstojećem grend slemu u Parizu.

Rolan Garos počinje sutra, a najbolji srpski teniser Novak Đoković na teren će u ponedeljak i rival će mu biti Srbin rođen u Njujorku Aleksandar Kovačević.

Foto: Srpska open

Novak Đoković

Uoči početka grend slema u Parizu oglasili su se analitičari Eurosporta i manje-više svi pevaju istu pesmu - favorit je mladi Španac Karlos Alkaraz.

Bivši španski teniser Aleks Koreča rekao je da je njegov zemljak u najboljoj formi.

- Karlos Alkaraz je spreman da proba da osvoji Rolan Garos. On je u sjajnoj formi tokom čitave godine, pogotovo na šljaci. Drugačije je na tri dobijena seta, ali mislim da je spreman jer ima iskustvo sa US opena prošle godine. Imao je velika očekivanja prošle godine u Parizu, ali je ispao u četvrtfinalu - izjavio je Koreča.

On je Novaka svrstao u drugu kategoriju favorita među kojima su Holger Rune, Danil Medvedev i ostali.

- Đokovića moramo svrstati među favorite. Rud, Rune, Medvedev, Zverev, Cicipas mogu da im pokvare planove. Biće ih teško pobediti. Alkaraz će se boriti da se dokaže i osvoji još jedan grend slem - rekao je Koreča.

Foto: reuters

Aleks Koreča

Šveđanin Mats Vilander dao je oprečnu prognozu i blagu prednost dao Špancu.

- Favoriti su Alkaraz i Đoković, to su dva glavna pretendenta na titulu. A onda sledi petorka - Holger Rune, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Kasper Rud i Andrej Rubljov. Kad počne turnir i ako Novak počne da pobeđuje, biće jasnije da li će biti favorit za titulu. Sve je otvoreno kad nema Rafe. Svako može da pobedi svakoga, a favorit iz senke može da bude Rune. On ima sposobnost i samopouzdanje, još nismo videli njegov najbolji tenis, ali možda ga vidimo u Parizu - izjavio je Vilander, koji je u karijeri tri puta osvajao Rolan Garos.

Foto: REUTERS/Charles Platiau

Mats Vilander

Slavna Amerikanka Kris Evert, sedmostruka osvajačica grend slema u Parizu, oduševljena je Alkarazom i istakla je da bi potencijalno polufinale između njega i Novaka donelo sjajan duel.

- Alkaraz je u najboljoj formi i favorit je. Mora da ostane zdrav jer je dosta vremena proveo na terenu. On je fenomenalan. Dugo vremena nisam videla tako raznovrsnog igrača, sa toliko strasti i gladi za trofejima. Dečko ima sve. Atleta je, vešt je, zna kako da se brani, dobro se kreće, ume da napada. Neverovatan je. Nema slabosti. Potencijalni meč između Novaka i Karlosa bio bi sjajan. Alkaraz bi morao da se pripazi Janika Sinera, imali su nekoliko mečeva koji su bili jako neizvesni. Opasan je i Holger Rune, sposoban je da izbaci vrhunske igrače - rekla je Kris Evert.

Foto: AP Photo/Elise Amendola

Kris Evert

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i Karlos Alkaraz sastali su se samo jednom na ATP turu. Bilo je to prošle godine u polufinalu mastersa u Madridu, a Španac je slavio posle preokreta sa 6:7, 7:5, 7:6.

Međutim, Alkaraz je u karijeri osvojio samo jedan grend slem trofej i to US open prošle godine. Sa druge strane, Novak Đoković ima 22 grend slema, koliko i Španac Rafael Nadal koji neće igrati u Parizu.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Kladionice su proglasile Alkaraza za favorita, iako je jedini put na Rolan Garosu učestvovao prošle godine kad ga je eliminisao Nemac Saša Zverev u četiri seta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17