• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2023

06:46

DA LI ĆE LICEMERI KAZNITI NOVAKA ZBOG KOSOVA? To bi bio skandal! Ukrajinka je konferenciju za medije posvetila ratu!

Tanjug/AP

Tenis

DA LI ĆE LICEMERI KAZNITI NOVAKA ZBOG KOSOVA? To bi bio skandal! Ukrajinka je konferenciju za medije posvetila ratu!

Podeli vest

Novak Đoković neće da ćuti! Posle pobede protiv Aleksandra Kovačevića u prvom kolu Rolan Garosa poslao je poruku celom svetu - Kosovo je srce Srbije.

Novak Đoković je u prvom kolu Rolan Garosa savladao Aleksandra Kovačevića sa 6:3, 6:2, 7:6(, a onda na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju“.

Stao je tako Đoković uz svoj narod i naravno da se sada svetski mrzelji Novaka i Srba utrkuju ko će pre da ga udari po jednom od najboljih tenisera ikada. Spekuliše se da bi čak mogao da bude i kažnjen zbog toga što nije ćutao, jer je stao uz svoj narod, svoju zemlju. 

Novaku preti kazna jer je uz Srbiju

- Nisam političar i nemam namere da ulazim u političke teme, boli me kao Srbina kada vidim šta se dešava na Kosovu, kako su naši ljudi proterani. Osećam odgovornost kao javna ličnost, kao sin čoveka koji je rođen na Kosovu, imam dodatnu odgovornost. Ne znam šta budućnost donosi za Srbiju i Kosovo, ali je bitnije pokazati slogu. Bilo je dosta primedbi internacionalnih novinara, nemam zadrške opet bih to ponovio, možda će me kazniti - rekao je Đoković posle meča.

Foto: prtintscreen

 

 

Niko iz organizacije Rolan Garosa ništa nije rekao Novaku, što ne znali da neće, a to bi bio pravi skandal. Podsećamo, Ukrajinka Marta Kostjuk prvo je napravila skandal, nije pružila ruku Beloruskinji Arini Sabalenki, a onda je tokom konferencije pričala o ratu u Ukrajini. Devojka je praktično držala miting i sada neko priča o kazni za Novaka Đokovića.

Svetski mediji prenose da bi mogao da bude opomenut da se tokom nastava turnira suzdrži od sličnih poruka, kao i da bi eventualni mogao da bude novčano kažnjen. S obzirom na to koliko je politika u poslednje vreme postala deo sporta, posebno tenisa, pa zbog politike nisu dali Rusima i Belorusima proše godine da igraju na Vimbldonu, svaka kazna bi bila skandal. Čak i da ga samo popreko pogledaju. 

Foto: printscreen

Milorad Čavić

Čavić kažnjen

Ne možemo da zaboravimo slučaj Milorada Čavića. Naš plivač je 2008. godine diskvalifikovan sa Evropskog prvenstva zbog majice koju je nosio, a na kojoj je pisalo "Kosovo je Srbija".

Legendarni srpski plivač nosio je na ceremoniji dodele medalja majicu sa ćiriličnim natpisom "Kosovo je Srbija" i to posle osvajanja zlata u disciplini 50 metara delfin i novog evropskog rekorda. Usledila je sramna odluka LEN, Čavić je kažnjen  oduzimanjem zlata zbog pomenute majice! Javnost i navijači u našoj državi ostali su u potpunoj neverici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 11 meseci

Treba on je Srbin zato treba da ga kazne ali prvo da odseku ruku onoj ukrainki sto se nije pozdravila sa Beloruskinjom.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15