• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2023

16:30

MAKSIMALNA DRAMA SA TUŽNIM KRAJEM! Italijan izbacio Kecmanovića posle više od PET SATI na terenu!

Starsportphoto©

Tenis

MAKSIMALNA DRAMA SA TUŽNIM KRAJEM! Italijan izbacio Kecmanovića posle više od PET SATI na terenu!

Podeli vest

Srpski teniser Miomir Kecmanović u prvom kolu Rolan Garosa izgubio je od Italijana Andree Vavasorija rezultatom 3:2 po setovima 5:7, 2:6, 7:6 (10:8), 7:6 (7:3), 7:6 (11:9).

Meč je trajao pet sati i 10 minuta, ali je Miomir mogao mnogo ranije da ga završi jer je u trećem setu propustio čak četiri meč lopte!

Nije dobro počeo meč za Kecmanovića. U prvom setu je naš teniser bio na velikom testu. Na sreću, spasio je brejk loptu u drugom gemu, pa je u nastavku bez problema čuvao svoj servis i šansu za brejk dočekao u 11. gemu.

Kecmanović je na servis rivala poveo 40:30, potom prokockao dve brejk lopte, ali ne i treću, pa je poveo 6:5. Već u narednom gemu na svoj servis Miomir je rutinski potvrdio brejk i iskoristio set loptu za 7:5 u prvom setu.

Foto: Starsportphoto

Miomir Kecmanović

U nastavku je Kecmanović imao mnogo lakši posao. Srpski teniser je nastavio surovo da gazi Italijana. Već na startu drugog seta napravio je brejk, potom sačuvao svoj servis, da bi u sedmom gemu opet Vavasoriju uzeo servis gem, pa je posle 44 minuta igre dobio drugi set sa 6:2 i stekao dva seta prednosti u meču.

U trećem setu smo videli seriju brejkova. Nastavio je Miomir gde je stao u drugom setu. Posle dve ispuštene šanse na startu, sjajni Kecmanović došao je do brejka s nulom i vođstvo od 2:1. Ali, umesto da overi prednost, dozvolio je Italijanu da mu uzme servis gem, pa je Vavasori vratio set na početak - 2:2. Opet je Kecmanović prvi slomio otpor rivala, međutim kao i na početku seta nije uspeo da sačuva servis, pa je Italijan ekspresno poravnao rezultat na 4:4. Na kraju je odluka pala posle taj brejka, koji je Itralijan bolje odigrao. Imao je Srbin čak četiri meč lopte, ali nijednu nije iskoristio. Vavasori mu je bukvalno ukrao set koji je dobio sa 7:6. 

Novi šok za Srbina usledio je u narednom setu, kada je Italijan dao gas! Pri rezultatu 2:2, brejknuo je Vavasori Kecmanovića, da bi mu naš as oduzeo servis kada je na semaforu stajalo 5:4 i tako je ponovo vratio rezultatsku neizvesnost. Morao je set da ode u taj-brejk, gde se bolje snašao Italijan i bukvalno demorilao Srbina - 7:3!

U petom, odlučujućem setu Kecmanović je odmah stekao brejk prednosti, delovalo je da će bez većih problema overiti plasman u naredno kolo, ali se Italijan ekspresno vratio i produžio dramu na startu Rolan Garosa. 

Italijan je potom na svoj servis stigao do vođstva, a onda je u 12. gemu imao i meč loptu. Kecmanović je uspeo da izjednači na 6:6. Pet meč lopti imao je srpski teniser, jednu je spasio i ušlo se u taj-brejk.

Vavasori je na kraju, došao do pobede pošto je u, takođe, dramatičnom taj-brejku slavio sa 11:9.

Italijanski teniser će u drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske igrati protiv Đenara Alberta Olivijerija, 231. na ATP listi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija