• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2023

16:42

IDEMO NOLEEEEEEE, PRAVAC ČETVRTFINALE! Novak ponovo ratovao sa publikom, pa ISPRAŠIO PERUANSKOG AUTSAJDERA! (VIDEO+FOTO)

EPA-EFE/YOAN VALAT

Tenis

IDEMO NOLEEEEEEE, PRAVAC ČETVRTFINALE! Novak ponovo ratovao sa publikom, pa ISPRAŠIO PERUANSKOG AUTSAJDERA! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Bravo Nole, a sad - četvrtfinale! Najbolji srpski teniser Novak Đoković u četvrtom kolu Rolan Garosa pobedio je Huan pabla Variljasa 3:0 (6:3, 6:2, 6:2) - i u borbi za polufinale igraće protiv starog znanca Karela Hačanova.

Kakav početak meča je to bio. Pariz i ceo teniski svet gledali su Novaka u njegovom prepoznatljivom izdanju. Nizao je gemove, prvi, drugi, treći... Na krilima sjajnih servisa kojima je rešio prvi gem u svoju korist, Novak je "leteo" i u drugom.

Odmah je preuzimao inicijativu posle početnih udaraca rivala, to mu je i donelo 15:40, pre nego što je Variljas.

Posle deset minuta igre već je bio 3:0. U stilu jednog od najboljih tenisera sveta kontrolisao je dešavanja na terenu. Peruanac deluje kao neki "indijanac" na terenu.

Foto: Tanjug/AP

Brejknuo je Novak rivala poveo 4:0, a onda ribrejk i komplikacija na terenu. Ponovo je kao u prethodnom delu koji je dobio protiv Španca Fokine došlo do sukoba sa publikom.

Pri rezultatu 4:2 suočio se Đoković sa brejk loptom koju je spasio. Požalio se tokom gema Đoković svom timu na jak vetar koji ometa igru, a to se nije dopalo navijačima koji, kao da su jedva dočekali razlog da zvižde srpskom teniseru.

 

Na 30:30, Đoković je glasno prokomentarisao kako "ne može da veruje" šta vetar radi - a gledaoci su  počeli Srbinu da zvižde. On je uspeo da "ubije" brejk šansu rivala, a onda sa dva izvrsna poena osvoji gem, posle čega je stavio ruku kod uha, u stilu "Ne čujem vas!" i nasmejao se.

Variljas je došao do novog gema, ovaj put je Novak uspeo da osvoji samo jedan poen, međutim servirao je za set i osvojio ga.

Zbog svega što se dogodilo, Đoković je više nego motivisan ušao u drugi set. Već na startu ovog dela igre došao je do brejka.

Foto: Tanjug/AP

Imao je čak tri brejk prilike na 0:40 i iskoristio drugu. Nije srpski as dao rivalu oka da otvori, furiozno je potvrdio brejk. 

Fenomenalna igra Đokovića u tim trenucima nije davao puno šansi svom protivniku. Prvi servis funkcionisao je skoro savršeno, pogađao jeNovak 80 odsto i u visokim procentima osvajao poene.

Usledila su dva nova gema za našeg tenisera, a Peruanac u tim trenucima nije znao šta ga je snašlo. Prednost od 5:1 bila je nenadoknadiva i Đoković je rutinski priveo set kraju u svoju korist.

 

 

U trećem setu nova dominacija Đokovića. Gde je stao u drugom, nastavio je u trećeem i rivalu dozvolio samo dva seta. Kraj i dominantan plasman u četvrtfinalu.

Dobra igra Novaka i najava još jedne odlične partije u borbi za polufinale, u utorak protiv Rusa Hačanova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija