• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.06.2023

10:04

ČOVEČE, UĆUTI! Amerikanac godinama pljuje Đokovića, a Japanku brani!  (VIDEO)

Tanjug/AP

Tenis

ČOVEČE, UĆUTI! Amerikanac godinama pljuje Đokovića, a Japanku brani! (VIDEO)

Podeli vest

Novinar "Njujork Tajmsa" Ben Rotenberg kaže da bi Miju Kato trebalo da žali na diskvalifikaciju sa Rolan Garosa nakon što je pogodila skupljačicu loptica u vrat, dok je mesecima širao mržnju protiv Novaka Đokovića nakon incidenta na US openu 2020. godine.

Opet je Amerikanac dokazao da mrzi Novaka Đokovića. Oglasio se nakon što je Japanka izbačena sa grend slema, naravno, smatra da je to nepravedno.

Japanska teniserka je posle servis greške udarila lopticu prema suprotnoj strani terena i pogodila devojčicu koja skuplja loptice. Sudija je momentalno diskvalifikovao Kato i Sutjiadi, sa kojom je igrala u paru porotiv Mari Buzkova i Sara Soribes Tormo. 

"Brutalna odluka. Lopticu nije udarila u besu, samo je prebacila prema skupljačici loptica kako bi meč nastavio da teče, pošto je drugi tim trebalo da servira. Devojčica je imala pune ruke loptica i kasno je reagovala. Nadam se da će se Kato i Sutjiadi žaliti i da im neće oduzeti sav zarađeni novac, što se po pravilu dešava",  napisao je Rotenberg na Tviteru.

Amerikanac je dodao da teniseri moraju da budu oprezniji.

"Bez obzira na to da li je ova odluka bila ispravna ili ne, a ja mislim da nije, igrači bi svakako trebalo da budu oprezniji. Rodžer Federer je, na primer, stalno rizikovao u ovakvim situacijama jer je često namerno jače dobacivao lopte sakupljačima".

 

 

 

Imao je Ben potpuno suprotan stav kada se diskvalifikacija dogodila Novaku Đokoviću na US openu 2020. godine. Nije ni Novak namerno želeo da udari linijskog sudiju.

"Đoković je već imao problema sa ovim tokom svoje karijere. Često je bacao reket blizu linijskih sudija i skupljača loptica", napisao je tada Rotenberg između ostalog.

Brzo su ga navijači trećeg tenisera sveta podsetili da je licemer. 

"Novak nije uradio istu stvar, ovo su dva potpuno različita slučaja", bio je odgovor Rotenberga jednom tviterašu koji želeo da mu Rotenbeg napravi paralelu ove dve situacije.

 

 

 

Ovo je uradila Japanka.

 

 

 

 

Podsetite se i kako je Nole patosirao sudiju.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 10 meseci

On je hteo da kaže kako se ne sme gađati lopticom sudija, ali zato skupljači lopti, mogu?

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija