• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2023

16:05

ITALIJANSKI STRUČNJAK JASAN: Novak se ne dopinguje, šampion je sa dugmetom ili bez njega!

printscreen

Tenis

ITALIJANSKI STRUČNJAK JASAN: Novak se ne dopinguje, šampion je sa dugmetom ili bez njega!

Podeli vest

Treći teniser sveta Novak Đoković podigao je veliku prašinu na Rolan Garosu jer je na grudima nosi crnu pločicu, a sada ga brane italijanski stručnjaci!

Naime, Novak tokom meča protiv Martona Fučoviča (7:6, 6:0, 6:3) u drugom kolu Rolan Garosa na grudima nosio malu crnu ploču, snimak se pojavio na društvenim mrežama i vrlo brzo postao viralan.

 

 

Ubrzo je, kako je Informer pisao, otkriveno da je Nole nosio "Tao patch", nanouređaj koji toplotu tela pretvara u impulse koji se emituju do određenih tačaka na telu.

Jasno je da uređaj nije nikakva vrsta dopinga, iako su mnogi odmah iskoristili priliku da optuže našeg Noleta, a sada je to potvrdio i osnivač kompanije iz koje potiče ovaj uređaj, Fabio Fontana.

 

 

- Taj uređaj je tehnologija zasnovana na tome da poboljša komunikaciju između centralnog nervnog sistema i celog tela. Spoljna svetlost i toplota tela su dovoljni da ga ponovo napune. Đoković je šampion sa ili bez nanotehnologije, i jasno je da to nije doping proizvod, ne ispušta nikakvu hemijsku supstancu i ima nekoliko sportista koji to koriste - jasan je Fontana, koji je stručnjak u oblasti kompjuterskih nauka, fokusiran na veštačku inteligenciju.

Ovaj, kao i drugi slični uređaji, ima za cilj da omogući bolju kontrolu pokreta i simetrije tela. Ako su postavljeni na prava mesta, pomažu u oslobađanju napetosti u karlici, kao i u smanjenju povreda.

Novak je ouređaju upitan i na konferenciji za medije, a imao je zanimljiv odgovor.

- Kao dečak sam voleo klinca Ajronmena, moj tim je pronašao najnapredniju nanotehnologiju i da nije toga ne bih sada bio ovde - rekao je kratko Novak Đoković, a Ajronmen je morao da ugradi reaktor na grudi koji mu je davao moć i činio ga jačim. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija