• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2023

23:18

RUD SLAVIO U SKANDINAVSKOM DERBIJU! Rune sanjao TITULU pa ispao već u ČETVRTFINALU

Tanjug/AP

Tenis

RUD SLAVIO U SKANDINAVSKOM DERBIJU! Rune sanjao TITULU pa ispao već u ČETVRTFINALU

Podeli vest

Norveški teniser Kasper Rud savladao je Holgera Runea sa 3:1 u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Naizged, jedini duel u četvrtfinalu u kom nije bilo izrazitog favorita igrao se večeras na "Šatrijeu". Holger Rune ukrstio je koplja sa prošlogodišnjim finalistom - Kasperom Rudom u nameri da mu ove sezone put u Parizu prekine dva koraka ranije. Igrao je Danac sjajno u poslednje vreme, ali je norveški teniser, deluje - na iskustvo, uspeo da savlada 19-godišnjeg Runea i plasira se u polufinale Rolan Garosa - 3:1 (6:1, 6:2, 3:6, 6:3). 

Mučio se Rune i u četvrtom kolu protiv Fransiska Serundola, ali je uspeo da "preživi". Ovoga puta mu to nije pošlo za rukom budući da je Kasper Rud odigrao najbolji meć na turniru, i izuzev trećeg seta, bio veoma dominantan protiv golobradog Danca. 

Rud je već u prvom setu napravio dva brejka i najavio pohod ka novom polufinalu u Rolan Garosu. Nikako nije uspevao Rune da se "probudi" pa je Norvežanin i u drugom setu došao do nova dva brejka i praktično rešio pitanje pobednika.

Foto: Tanjug/AP

Rune je prve "znake života" dao tek u trećem setu, smanjio je tada Danac zaostatak pošto je na startu istog došao do brejka, a Rud mu "prepustio" ostatak seta. Delovalo je da Norvežanin nije želeo da "zapinje" i juri rivala budući da je imao ogromnu zalihu, te da je želeo da meč reši u četvrtom setu. 

To mu je i pošlo za rukom pošto je pri rezultatu 2:1 došao do prvog brejka, kasnije je imao i dve šanse za novi, ali nije uspeo da ih iskoristi. Ipak, kada je došao na servis Norvežanin je bio surov i tako zakazao duel protiv Aleksandera Zvereva u polufinalu Rolan Garosa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija