• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.06.2023

11:10

NIKO GA NEĆE ZAUSTAVITI, OSVOJIĆE SVE! Kladionice prognoziraju NOVAKU KALENDARSKI SLEM!

EPAIMAGES

Tenis

NIKO GA NEĆE ZAUSTAVITI, OSVOJIĆE SVE! Kladionice prognoziraju NOVAKU KALENDARSKI SLEM!

Podeli vest

Posle osvajanja Rolan Garosa bukmejkeri su Novaka Đokovića proglasili za velikog favorita na Vimbldonu i Ju-Es openu.

Najbolji teniser svih vremena godinu bi mogao da okonča sa 25 grend slem trofeja i da prvi put u karijeri ostvari takozvani kalendarski slem, odnosno da u jednoj godini osvoji sva četiri najznačajnija turnira. Da će tako biti veruju svetske kladionice, koje su Srbina proglasile za velikog favorita na naredna dva grend slem turnira - Vimbldonu i Ju-Es openu.

Kada je reč o grend slemu u Londonu, Nole je apsolutni favorit sa kvotom 1,84. Takav slučaj već duže vreme nije zabeležen u svetu tenisa.

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser svih vremena

Za grend slem u Njujorku situacija je malo drugačija, kvota na Đokovića je 2,75, a posle njega sledi Karlos Alkaraz sa kvotom 4,00.

Kalendarski grend slem prvi je osvojio Don Badž davne 1938. godine, a 1958. u tome je uspela i Morin Konoli. U Open eri tenisa (od 1968. godine) samo su Rod Lejver (1969, a prethodno i 1962. u amaterskoj eri), Margaret Kort (1970) i Štefi Graf (1988) uspeli da prigrle sva četiri grend slema u istoj godini.

Novak Đoković bio je blizu tok istorijskog poduhvata pre dve godine, kada je osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon, ali je stao na poslednjoj stepenici. U finalu Ju-Es opena poražen je tada Rusa od Danila Medvedeva.

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Medvedev

Najbolji teniser svih vremena i sam je priznao posle titule u Parizu da bi voleo da u Njujorku dobije novu šansu za osvajanje kalendarskog slema.

- Voleo bih da dobijem novu priliku u Njujorku. Naravno, moram prvo da osvojim Vimbldon, to je poseban izazov. Ali, činjenica da sam osvojio poslednja četiri Vimbldona mi daje mnogo samopouzdanja i jedva čekam turnir. Zaista je tako. Volim da igram tamo, to je moj turnir iz snova, oduvek je bio. Ako se desi da ga osvojim, voleo bih šansu za istoriju u Njujorku. Propustio sam priliku pre dve godine u poslednjem meču protiv Medvedeva. Osetio sam ljubav Njujorčana, od svih ljudi koji su bili tamo. Savladale su me emocije zbog svega što sam tog dana doživeo na terenu, tako da je dva čekam da ponovo igram u Njujorku - izjavio je Đoković.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković


KVOTE ZA OSVAJANJE VIMBLDONA

Novak Đoković 1,84
Karlos Alkaraz 6,00
Danil Medvedev 9,00
Janik Siner 15,00
 

KVOTE ZA OSVAJANJE JU-ES OPENA

Novak Đoković 2,75
Karlos Alkaraz 4,00
Danil Medvedev 4,80
Rafael Nadal 12,00


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija