• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.06.2023

12:43

NAJBOLJI IKADA SE OGLASIO NA INSTAGRAMU! Svet u neverici, Novak objasnio kako je postao kralj taj-brejka!

Tanjug/AP

Tenis

NAJBOLJI IKADA SE OGLASIO NA INSTAGRAMU! Svet u neverici, Novak objasnio kako je postao kralj taj-brejka!

Podeli vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković oglasio se na Instragramu dan nakon što je na Rolan Garosu osvojio 23. grend slem trofej.

U finalu Otvorenog prvenstva Francuske Novak Đoković je savladao u tri seta Kaspera Ruda 7:6, 6:3, 7:5. Viđena je šestoka borba u prvom setu, koji je naš as dobio posle taj-brejka.

Još jednom je Nole potvrdio da je kralj taj-brejkova. Najbolji je naš as kada je najpotrebnije,  kada se set lomi, mentalna gromada koju teško ko može da slomi. 

Novak je kralj taj-brejkova

Novak Đoković na ovogodišnjem Rolan Garosu odigrao šest taj-brejkova i sve je rešio u svoju korist. U tih šest taj-brekova osvojio je 55 poena, imao 17 vinera, dok nije napravio nijednu neiznuđenu grešku. Nema nikakve dileme - Novak je kralj taj-brejkova na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Svi se pitaju kako? Nole je otkrio tajnu. Oglasio se na Instagramu dan nakon Rolan Garosa i postavio fotografiju na kojoj je stavio prst na čelo uz smajlije i emotikon stegnutih mišića. Glava, mentalna gromada! Sve je jasno!

- U taj-brejkovima sam bio sjajan. Hvala vam ljudi. Osećam se sjajno, titula u Austaliji, povreda, nije bio savršeno fizički. Znao sam da moram biti agresivan, da imam 36 godina. Trudim se da ne razmišljam o tome, ali telo odgovara drugačije. Ja moram da budem agresivan. Šljaka je drugačije, moraš da miksuješ, da si dobar u tranziciji, drop-šotu, servis voleju. Pogotovo protiv Kaspera. Uspeo sam da igram najbolji tenis danas, to ću izvuići iz ovog meča - rekao je Nole posle pobede u finalu.

 

Foto: Reuters

Novak Đoković

 

 

 

Nole dominira i obara rekorde iako ima 36 godina.

- Ljudi pričaju ili o grend slemovima ili nedeljama na prvom mestu, uspeo sam da oborim rekorde u oba slučaja i to je neverovatno. Zvuči kao kliše, ali smatram da su godine samo broj. Realnost je da moje telo drugačije reaguje, moram da obraćam pažnju na neke druge stvari nego pre pet-deset godina, posebno kada je oporavak u pitanju. Nisam osećao toliko bola, koliko osećam danas. Kada vidim ovaj trofej ispred mene, to pokazuje bitku kakvu sam imao sa sjajnim igračima, jedan od četiri najveća turnira i za mene najteži za osvajanje od svih. Ovo je za mene najveća planina za penjanje, tako je bilo tokom cele karijere - rekoa je Novak posle osvajanja Rolan Garosa.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija