• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2023

10:11

PREOKRET! Alkaraz doneo iznenadnu odluku pred Vimbldon

Tanjug/AP

Tenis

PREOKRET! Alkaraz doneo iznenadnu odluku pred Vimbldon

Podeli vest

Prvi teniser sveta Karlos Alkaraz promenio je planove nekoliko dana pred početak Vimbldona, jedinog grend slema na travi.

Španski teniser je u poslednji čas odlučio da ne igra meč protiv Holgera Runea u sredu na egzibiciji u Halingemu. Trebalo bi da ga zameni Endi Marej. Samo dva dana kasnije bi mogao na igra protiv Dominika Tima, naravno, ukoliko i ovaj meč ne preskoči.

Alkaraz je napravio sjajnu uvertitu pred Vimbldon. Trijumfovao je na turniru u Kvinsu i pretekao Novaka Đokovića na vrhu ATP liste. U finalu protiv Aleksa de Minora (6:4, 6:4) u jednom trenutku je morao da traži medicinsku pomoć zbog mišića desne noge. Nije posle meča bio preterano zabrinut, ali činjenica da je otkazao meč govori da je stvar nešto kompleksnija i da mu je potreban odmor.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Španac je pun samopouzdanja pred treći grend slem u sezoni, iako je prva dva osvojio Novak Đoković.

- Video sam i podatak da Đoković nije izgubio meč na Centralnom terenu još od 2013. godine kada ga je dobio Endi Marej. To znači da 10 godina nije poražen na tom terenu u Londonu. Zaista zvuči ludo i neverovatno. Nadam se da će publika biti na mojoj strani da bih imao šansu da promenim tu statistiku - rekao je Alkaraz.

Vimbldon je na programu od 3. jula, dok će u petak biti žreb za turnir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija