• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.07.2023

06:57

Policijski čas! Evo zbog čega je Novakov meč prekinut sat vremena pre ponoći!

EPAIMAGES

Tenis

Policijski čas! Evo zbog čega je Novakov meč prekinut sat vremena pre ponoći!

Podeli vest

Meč osmine finala Vimbldona između Novak Ðoković i Hubert Hurkač je prekinut zbog policijskog časa i nastaviće u ponedeljak (ne pre 16 časova).

Meč Đokovića i Hurkača bio je poslednji na Centralnom terenu, a posle drugog seta duel je prekinut zbog policijskog časa u Londonu od 23 časa, a u tom trenutku srpski teniser je imao prednost od 2-0, nakon dobijenog drugog taj-brejka.

Foto: Reuters

 

 

Mnogi se pitaju zbog čega postoji policijski čas u Londonu. Vimbldon je jedini od četiri grend slema koji ima ovakvu vrstu vremenske barijere, jer na Rolan Garosu, US Openu i Australijan Openu može da se igra i preko ponoći.

 Ovo pravilo je stupilo na snagu 2009. godine kada je Centralni teren dobio krov, pa tako postao i zatvoreni objekat nakon što nestane dnevna svetlost. Kako se ne bi uznemiravalo lokalno stanovništvo, a veće Mertona je samo naložilo da se mere primenjuju i na terene Vimbldona. Želja je da se zaštiti lokalno stanovništvo, koje ne želi gužvu i buku. Takođe, kako kažu, izazov je predstavljao i transport i bezbedni odlazak navijača i ostalih aktera svojim kućama. Javni prevoz u britanskoj prestonici radi od pet ujutru do ponoći, dok je, na primer, u Njujorku dostupan tokom cele noći.Tako se  meč  samo u momentu prekida i dobija novi termin u toku narednog dana.

Foto: reuters

 

 

Endi Marej je jedini teniser od kad je uvedeno ovo pravilo, koji ga je prekršio. Bilo je to 2012, kada je igrao protiv Markosa Bagdatisa i kada mu je u 23.00 falio samo jedan gem za pobedu. Supervizor Endru Džeret je odobrio produžetak meča – tada i više nikada.

- Hteo sam da kažem pri rezultatu 5:1 da bih bio spreman da platim bilo kakvu kaznu samo da završimo ovaj meč. Zvaničnici su delovali prilično opušteno u vezi sa svim u 23 časa. Bilo mi je drago što su nas pustili da završimo -  rekao je Marej tada.

Podsećamo. Karlos Alkaras i Marin Čilić prošle godine na US openu meč su završili u 2.23, dok su u Melburnu Endi Mari i Tanasi Kokinakis duel počeli posle 22 časa, a okončali ga u 4.05 ujutru. U Londonu to ne može da se desi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija