• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.07.2023

14:34

Ljudi, otvorite oči! Jedan je Đoković, kakva "velika trojka"

Tanjug/AP

Tenis

Ljudi, otvorite oči! Jedan je Đoković, kakva "velika trojka"

Podeli vest

Patrik Muratoglu i Felisijano Lopez su među retkim teniskim stručnjacima koji spuštaju loptu nakon što je Karlos Alkaraz osvojio Vimbldon pošto je u finalu pobedio Novaka Đokovića (3:2).

Francuski trener ućutkao je sve koji su počeli da pričaju o "velikoj trojki" sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Karlosom Alkarazom. 

Srbin je na Rolan Garosu osvojio rekodni 23. grend slem, jedan manje ima Španac, dok je Alkaraz tek na dva grend slema, pa je zaista rano da se nađe u društvo dvojice verovatno najboljih ikada. Godinama smo u tenisu imali veliko rivalstvo Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, a taj trio nazvan je "velika trojka". Neko vreme se pričalo i o "velikoj četvorki" sa Endijem Marejem. Sad su, sa željom da Novaku što pre vide leđa, preterali sa "velikom trojkom" u kojoj je Alkaraz sa Đokovićem i Nadalom. Srbin godinama dominira, Alkaraz je tek počeo karijeru, ali ne znači da je zaslužio da bude deo neke "velike trojke". Jasan je po tom pitanju Muratoglu.

- Ne sviđa mi se ideja da se etiketa "velike trojke" koristi za Alkaraza. Živimo u drugačijoj eri, nema više "velike trojke". Tu je Đoković koji dominira tenisom. Zatim dolazi Karlos sa dva osvojena grend slema sa 20 godina i u poziciji je da bude neverovatan -  naglasio je Australijanac grčkog porekla.

Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

 

 

Zapadni mediji su od Alkaraza već napravili kralja tenisa, ali kao i Partik Muratoglu i Felisijano Lopez realno je sagledao situaciju. Otvara oči svima i poručuje da je Novak Đoković još tu.

- Karlos i Nole su dva daleko najbolja tenisera na svetu. Videćemo kako će godina da se završi. Novak je osvojio dva grend slema i Karlos je uzeo jednu titulu. Mislim da će Alkaraz dominirati svetskim teniserom kada Novak ode, ukoliko sve ostane kako je sada - kazao je Lopez.

Foto: EPAIMAGES

 

 

S druge strane, Toni Nadala, stric Rafaela Nadala, namerno proziva Novaka Đokovića. Rafi će 2024. godina biti poslednja u karijeri, vratiće se posle povrede i naravno da će mu Novak biti na putu da osvoji slem u poslednjoj sezoni. Ali, Toni se pravi lud, kao da Đokoivć ne postiji. 

- Rafa je dobro, na odmoru, želi da se vrati na teren 2024. Nadajmo se da će nam Alkaraz tada dozvoliti da osvojimo nešto. On je uzbuđen što će se vratiti i povući sa tura - rekao je Toni Nadal, a prenosi Marka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija