• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2023

13:17

Kirjos napravio haos na Tviteru! Svađao se zbog Noletove zarade

Tanjug/AP

Tenis

Kirjos napravio haos na Tviteru! Svađao se zbog Noletove zarade

Podeli vest

Australijanac Nik Kirjos komentarisao je zaradu tenisera i teniserki, pa nema sumnje da će navući bes igračica.

Majls Dejvid, koji vodi podkast vezan za tenis, konstatovao je šampion i šampionka Vašingtona nisu zaradili isti novac. Dan Evans je inkasirao 353,445 dolara, dok je Koko Gof zaradila  120,150 dolara.

"Igrali su na istom turniru. Igrali su na dva dobijena seta. Neće biti plaćeni isto", napisao je Dejvid.

Nije to promaklo Niku Kirjosu. Australijanac je kao primer naveo grend slemove i zaradu na proteklom Vimbldonu.

"Šta ćemo sa slemovima? Hoćemo li onda tako? Vondrušova je zaradila više od Novaka te sedmice", napisao je Kirjos, pa su mu "tviteraši" objašnjavali kako je i trebalo da zaradi više od Novaka, jer je ona pobedila, a srpski teniser je poražen u finalu, pa nema sumnje da će ovaj njegov komentar podići buru. Mada, bilo je i komentara da dame ne zaslužuju da budu plaćene kao teniseri, jer nemaju iste sponzore kao muškraci, kao i da teniseri igraju na tri dobijena seta 

"Uvek plaču zbog jednakosti. Neka onda žene igraju pet setova. Zamislite tenisera koji igra sat i po i zaradi milion više od onog koji igra pet sati. To je seksizam protiv mušakaraca", "Uporedite cene karata za muško i žensko finale", neki su od komentara na društvenim mrežama.

 

 

Marketa Vondrušova, šampionka Vimbldona, uzela više novca od Novaka Đokovića koji je bio finalista grend slema u Londonu. Na najvećim turnirima u muškom singlu se igra na tri dobijena seta, dok je kod dama na dva, što je želeo da istakne Nik. Srpski teniser je inače u Londonu kao finalista zaradio 1,487,229 dolara, a Čehinja kao pobednica 2,974,458.

Foto: Reuters

 

 

Inače, Ju-Es open, poslednji grend slem u sezoni, ove godine podiže novčanu nagradu turnira za čak 8 odsto u odnosu na prošlu godinu. Ukupan nagradni fond je čak 65.000.000 dolara. Pobednici u singl konkurenciji dobiće 3.000.000. dolara, što je za 15 odsto više nego prošle godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

A Novak? Kirjos se setio Španca, ali ne i Srbina!
Tenis

A Novak? Kirjos se setio Španca, ali ne i Srbina!

Australijanac Nik Kirjos zbog povrede već neko vreme ne učestvuje na teniskim turnirima, pa je rešio da se malo posveti pratiocima na Instagramu i da odgovara na njihova pitanja. Jedan odgovor kontroverznog tenisera je iznenadio mnoge ljubitelje "belog sporta".

29.07.2023

08:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija