• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.08.2023

06:46

Nole blista, a Ameri u transu: Bio sam fenomenalan! (VIDEO)

profimedia

Tenis

Nole blista, a Ameri u transu: Bio sam fenomenalan! (VIDEO)

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković je ekspresno, posle samo sat vremena igre, došao do plasmana u polufinale mastersa u Sinsinatiju pobedivši Tejlora Frica sa 2:0 (6:0, 6:4 ).

Najbolji teniser svih vremena je lako savladao Amerikanca, devetog igrača sveta, i sada mu sledi odmerivanje snaga sa Aleksanderom Zverevim za plasman u finale.

Brutalno je Novak otvorio duel sa Fricom, počistio ga sa terena u početnom setu za samo 21 minut sa 6:0, pa nije Srbin krio zadovoljstvo nakon sjajne teniske predstave.

- Odigrao sam zaista fenomenalan meč pogotovo u prvom setu. Savršen set zaista, bez mnogo grešaka. Odmah sam krenuo veoma čvrsto sa osnovne linije, naterao ga da pravi dosta grešaka, on je bio malo nervozniji na početku. Ja sam onda odigrao malo slabiji prvi gem drugog seta, dao mu brejk i onda je on da kažemo malo oživeo i počeo bolje da igra. Međutim, od 2:4 samo odigrao četiri vrlo solidna gema, naterao ga da bude u reliju posle svake prve serve koju je ubacio. Trudio sam se da diktiram tempo sa osnovne linije. Odličan meč, radujem se sledećem izazovu - poručio je Novak.

Foto: profimedia

 

 

Ovo je bila Đokovićeva sedma pobeda u isto toliko duela sa Fricom.

- Naravno da za pripremu meča gledam prethodne duele sa protivnikom. Znao sam njegovu igru dobro, ali svaki meč je novi izazov. Ovde se nismo do sada sastajali. Očekivao sam da će imati dosta podrške publike. Odigrao sam gotovo savršeno, bez mane taj prvi set - dodao je Novak.

 

 

Svestan je Nole da forma pred Ju-Es open ide uzlaznom putanjom.

- Iz meča u meč je sve bolje, to je nešto što želim. Svakog dana radim na tome, dižem nivo za još malo. To se dešava tokom turnira. Svaki dan je sve bolji osećaj na terenu, nadam se da ću tim putem nastaviti - zaključio je srpski as.

Aleksander Zverev će na megdan Novaku u meču koji je poslednji na programu i počinje tačno u ponoć po srednjeevropskom vremenu u noći između subote i nedelje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija