• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2023

06:20

Skandal u Dejvis kupu! Amerikanac podivljao, zaradio kazneni poen i izgubio meč! (VIDEO)

EPA

Tenis

Skandal u Dejvis kupu! Amerikanac podivljao, zaradio kazneni poen i izgubio meč! (VIDEO)

Podeli vest

Velike borbe vode se u Dejvis kupu za odlazak na finalni turnir u Malagi, a u grupi koja se igra u Splitu došlo je do incidenta koji je izazvao Fransis Tijafo

Amerikanac i 11. teniser sveta je jurio zaostatak koji je njegova ekipa imala u meću protiv Holandije posle poraza Tomija Pola od Botika van de Zandšulpa (7:6, 6:2).

Tijafo je igrao protiv 24. igrača na svetu, Talona Grikspora i izgubio je prvi set sa 6:3, a dobio drugi u taj-brejku sa 9:7.

Usledila je drama u trećem setu gde je u taj-brejku Holanđanin poveo sa 5:2 i odservirao as koji je dosuđen kao aut.

Tijafo je bio na loptici, ali je nije prebacio na drugu stranu, da bi posle čelendža i evidentno dobre lopte poen bio dodeljen Griksporu.

A onda je Frensis Tijafo pobesneo.

- Kako je juče u ovakvoj situaciji poen ponovljen, a sada je on dodeljen (mom rivalu)?! - pitao se Amerikanac.

Sudija je ostao pri svojoj odluci, objašnjavajući da je "aut!" uzviknuto pre nego što je američki teniser udario lopticu.

Tijafou se to uopšte nije svidelo, pa je onda tražio i razgovor sa supervizorom, ali kada je video da će šesti poen ostati Holanđaninu, iznerviran - udarao je reketom po terenu.

Zbog toga mu je izrečena sankcija - kazneni poen, kojim je Grikspor sa 6:2 došao do 7:2, time dobio set, ujedno time dobio i meč, a tog časa je i Holandija došla do pobede nad Amerikancima, jer je stigla do nedostižnih 2:0 pred meč dublova.

U parovima su Amerikanci smanjili na 2:1, pošto su Radživ Ram i Ostin Krajiček savladali Matvea Midelklopa i Veslija Kolhofa sa 6:7(5), 7:6(3), 6:3.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija