• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2023

13:45

Novak podržao Zvereva i Medvedeva! Igrači moraju da idu na spavanje!

EPA-EFE/PETER FOLEY

Tenis

Novak podržao Zvereva i Medvedeva! Igrači moraju da idu na spavanje!

Podeli vest

Nemački i ruski teniseri Aleksander Zverev i Danil Medvedev žalili su se nadavno jer su bili prinuđeni da mečeve igraju posle ponoći, a sada je stigla i podrška od PTPA, asocijacije koju su onovali Novak Đoković i Vasil Pospišil.

Odjeknule su teniskim svetom izjave kojim su Zverev i Medvedev okrivili organizatore turnira za kasne početke mečeva, a podržala ih je i asocijacija PTPA.

Iz sedišta udruženja profesionalnih tenisera izdali su saopštenje u kojem se ističu negativne posledice takvih odluka organizatora.

"Mečevi koji počinju kasno uveče ne štete samo igračima, već imaju negativne posledice i na navijače, sakupljače loptica, zaposlene na turniru i investitore", stoji u saopštenju.

Oglasio se izvršni direktor PTPA, Ahmad Nasar, koji je objasnio zašto nije dobro da se ovo dešava.

"Neki turniri imaju organičenje, što je pohvalno. Neki nemaju i čini se da uživaju u kasnim večernjim mečevima koji se završavaju kasno, gotovo da svi trče pobednički krug kada se sve završi u dva, tri ili četiri sata ujutro po lokalnom vremenu. Sa tačke gledišta igrača to nema smisla, isto je i što se tiče navijača, onih koji prenose sve i svih komercijalnih partnera. Ako pogledate tribine i zumirate kamerom na isrcpljene igrače, vidite da je publika već otišla. Imaju poslove, porodice i stvari koje rade, moraju da idu na spavanje", zaključio je Nasar.

Novak Đoković je osnovao Asicijaciju profesionalnih tenisera uz podršku Vasila Pospišila kako bi se borio za sve igrače, posebno slabije plasirane kako bi više zarađivali. Mnogi su ga podržali, ali naravno našao se na meti kritika, posebno od strane ATP-a. Tihi rat traje, ali Nole ne mari i daje sve od sebe da pomogne koliko je u njegovoj moći igračima zbog problema sa kojim se suočavaju u "belom sportu".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija