• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2023

11:15

Povrede ga uništile... Kirjosa više nema na ATP listi!

profimedia

Tenis

Povrede ga uništile... Kirjosa više nema na ATP listi!

Podeli vest

Australijanac više od godinu dana van terena.

Pre dve godine na Vimbldonu, Nik Kirjos igrao je finale. Nagovestio je tada Australijanac svoj raskošni potencijal, a uborbi za titulu bolji od njega bio je Novak Đoković. Mnogi su pomislili da će "loš momak" iz Australije napokon ozbiljno shvatiti tenis... Tada je usledio novi problem.

Nik Kirjos je zbog povrede propustio čitavu godinu, pošto je u 2023. godini odigrao samo jedan meč u Štutgartu. Poslednju pobedu upisao je pre više od godinu dana u Japanu, od kada ima samo jeda pomenuti meč. 

Kirjosa su mučile povrede, muče ga i dalje, ali se očekuje da će Astralijanac izaći na parket naa startu 2024. godine. Ipak, njegov povratak biće teži nego što se očekuvalo budući da je u međuvremenu ostao bez bodova na ATP listi. 

Budući da ga na terenu nije bilo cele godine, a da je branio veliki broj poena, posebno nakon Vimbldona - Nik Kirjos ostao je bez rankinga na svetskoj teniskoj listi. Dobra vest za njega je da će mu zaštićeni ranking doneti kakvu-takvu poziciju kada se vrati na teren.

Foto: profimedia

 

Zaštićeni rankig se dodeljuje igraču koji je povređen i nije u prilici da se takmiči najmanje šest meseci. Pozicija na rang listi je određena igračevom prosečnom rang pozicijom tokom prva tri meseca od povrede.

Zbog pravila o zaštićenom rankingu Nik Kirjos će imati "pristup" nekim turnirima, ali se očekuje da će na većini do glavnog žreba morati kroz kvalifikacije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija