• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2023

18:45

To, Srbine! Novak u polufinalu Pariza! Revanširao se Dancu, a i publika je dobila svoje!  (VIDEO+FOTO)

AP PHOTO

Tenis

To, Srbine! Novak u polufinalu Pariza! Revanširao se Dancu, a i publika je dobila svoje! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković pobedom protiv Danca Holgera Runea 2:1 (7:5, 6:7, 6:4) plasirao se u polufinale mastersa u Parizu.

Đoković se tako revanširao Runeu, koga od skoro trenira nemački stručnjak Boris Beker, za poraz u prošlogodišnjem finalu.

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - HOLGER RUNE 2:1 (7:5, 6:7, 6:4)

 

U polufinalu Đoković će snage odmeriti sa boljim iz duela Andreja Rubljova i Aleksa de Minora.

      

TOK MEČA: 

TREĆI SET

6:4 - Do prednosti stiže Holger, izjednačuje Đoković. Preokret u gemu pravi Novak, kako je samo sasekao loptu! Toooo, breeeeeee! Dve set meč lopte ima Đoković. Kraaaaaj! To je to! Novak je pobedio 2:1 i plasirao se u polufinale mastersa u Parizu!

5:4 - Rune ponovo lako osvaja gem! I sada je Novak na potezu!

5:3 - Novak stiže do dve gem lopte, žilav je Danac. Gem je Novakov!

Foto: AP PHOTO

 

4:3 - Ne da se Rune! Lako osvaja gem, a onda bodri sebe, ali i traži podršku publike.

4:2 - Teške su noge obojici tenisera, ali Novak grabi ka pobedi. Još jedan gem za Đokovića

3:2 - Meč je nastavljen. Rune ima flaster na prstu! Posle fantastičnog bekhenda, stiže do 40:15! Smanjuje Novak! Šteta, lopta završava na mreži, gem za Danca!

 

 

3:1 - Nole hita ka potvrdi brejka! Ima 30:15, a posle divnog forhenda stiže do dve gem lopte! As! E tako se završava gem i potvrđuje brejk! Bravo Nole! A posle gema, Rune je sam sebe povredio udarcem rukom u ogradu! Trenutno, meč je prekinut, jer se Runeu ukazuje pomoć na terenu!

2:1 - Đoković ponovo pali mašinu i pokazuje Bersiju uvo! Ajde sad da vas čujem! Strašne dve krađe poena imao je Novak u ovom gemu i stigao do brejka!

1:1 - Lako je Đoković stigao do izjednačenja. 

0:1 - Rune prvi servira u trećem setu. Novak prvi stiže do prednosti, Danac izjednačuje, preokret, pa onda i osvaja prvi gem.

DRUGI SET

TAJ-BREJK

 

 

7:6 (7:3) - Rune otvara taj brejk vođstvom protiv Novaka 3:0! Mora i Danac da pogreši 3:1! Nova Đokovićeva greška 4:1. Holger Rune je furiozan u taj brejku 5:1! Od poslednjih 10 poena, Nole je osvojio samo jedan. Poen za srpskog tenisera, a sledeći osvaja Rune. Četiri set lopte. Danski teniser osvaja drugi set i izjednačuje rezultat. Oba tenisera idu na pauzu, a ceo Bersi zviždi Novaku. Neverovatno, ovo je već mržnja.

6:6 - Uh, štetaaa! Imao je Novak otvorenu paralelu, ali, ipak Rune stiže do poena. Osvaja lako Rune ovaj gem i gledaćemo taj-brejk!

6:5 - Posle vrućeg gema, Đoković osvaja sledeći. Ponovo će pritiusak biti na Dancu. Ili kraj ili taj-brejk.

 

5:5 - Servira Rune, pogađa Novak! Veliki pritisak je na Dancu sada! Uuuu, riskantan, forhend ali uspeva 15:15. A sada riskantan, ali ne dobar forhend 15:30. Traži čelendž Rune, kasno, mnogo kasno, sudija mu dozvoljava! Novak je pobesneo i ulazi u raspravu sa arbitrom. Rasprava je potrajala, a Đoković je objasnio sudiji da je Rune tražio proveru tek nakon što je odigrao svoj udarac. Naravno, ispraćen je zvižducima sa tribina. U pravu je prvi teniser sveta. Drama, 40:40! Odličan servis Runea, izjednačenje, idemo dalje.

Foto: AP PHOTO

 

5:4 - Evo još malo vatrice u ovom setu. Vodio je Nole 30:15, Danac izjednačuje. Tako je, breeeee!  Odličan potez Noleta, zakucao je loptu u Runeov deo terena 40:30. Evo i novog gema! Ide Nole ka pobedi i polufinalu Pariza. Publika viče Rodžer, Rodžer, Nole odgovara sa "da li se čujemo".

 

 

4:4 - Druga dupla za Runea u meču 0:15. Odličan servis, izjednačenje. Ipak na kraju Danac bez problema stiže do gema.

4:3 - Četvrti as za Novaka 15:0. Prednost je duplirana, a onda novi forhend, kao iz mašine. Tri gem lopte ima Đoković. Uh, strašan ritern Danca, 206 na sat je išla lopta 40:30. Mekana lopta Holgera, pa novi forhend, umalo da se zakompliku gem, ali nije

3:3 - Na brzaka je Rune na svoj servis stigao do 40:0 i smečom na mreži potvrdio gem i izjednačio u setu.

Foto: AP PHOTO

 

3:2 - Novak servira, odlično servira 30:15. Uzvraća Rune, izjednačenje. Stiže novi odgovor Novaka 40:30. Pogodio je Holger liniju, đus. Prednost za Novaka, i drugi sjajan servis zaredom. Ponovo vodi svetski broj 1.

2:2 - Prekida konačno Novak seriju od osam izgubljenih poena 0:15. Šteta, nije dobro odigrao Danac, ali ne koristi to Đoković. Lopta je ostala na mreži. Dobro jeee, rival šalje loptu u aut 15:30. Šteta, nova mreža, ali ipak Nole stiže do brejk lopte. Eto ga! Breeeeejk! Idemo, majstore! 

1:2 - Preti Rune u drugom setu. Nole greši, trenutno je 0:30. Tri brejk lopte, greši Šoković i evo brejka! 

Foto: AP PHOTO

 

1:1 - Prednost za Noleta, ali odmah izjednačuje, pa stiže do dve gem lopte. Imao je danski as loptu na reketu, ali je dobro procenio, lopta je otišla u aut. 

1:0 - Odličan prvi servis Novaka na startu druge deonice, Rune šalje loptu u aut. Forhend sada radi bez greške 30:0. Tri gem lopte, odlični drugi servisi, još jedan sjajan kik i vođstvo na početku drugog seta.

PRVI SET

 

 

7:5 - Odličan slajs Noleta 0:15. Izjednačenje, pa as za Runea 30:15. Nestrpljivi Holger sada brza i greši 30:30. Odlično se branio Novak, a malo je falilo da Novak ukrade poen. Strašan volej Danca 40:30. Sjajnoooo! Odlično izgleda Nole na terenu izjednačenje. Ima novak set loptu! Idemoooooo! To Noleeeeeeeee! Linijaaaaa! Traži Rune čelendž, ali džabe! Breeejk, Nole osvaja prvi set. 

6:5 - Jedan duži "reli", forhend je sada slušao Đokovića 15:0. Neuspešni ritern, lopta je ostala na mreži 30:0, odličan drugi servis Đokovića 40:0. Gem za srpskog tenisera.

5:5 - Servira Danac za ostanak u setu i odmah stiže do prednosti. Opaa, dupla servis greška, izjednačenje. Forhend pravi probleme prvom teniseru sveta 15:30. Izašli su i jedan i drugi na mrežu, to Noleee, 30:30. As za rivala 40:30. Bekend ide u aut - novo izjednačenje.

5:4 - Preti Rune, ali jedan duži poen Đoković završava volejom 15:15. Preokret pravi Đoković, pa opet tera rivala na grešku 40:15. Ne vredi ni izlazak na mrežu Holgera, gem za Novaka. 

4:4 - Rune munjevito stiže do 30:0, Nole smanjuje na 30:15, uzvraća Danac i osvaja gem

Foto: AP PHOTO

 

4:3 - Prednost za Đokovića, koju odmah duplira 30:15. Nije odigrao forhend Nole na pravu stranu 30:30. Ali onda srpski as dodaje gas i osvaja gem. 

3:3 - Sevnula je iz Novakovog reketa jedna bombastična dijagonala koja je počistila liniju 0:15. Očekivao je aut Đoković, ali... 15:15. Odlična dva forhend vinera 30:15. Danac ima dve gem loptu i koristi prvu. 

 

 

3:2 - Malo je prošetao Đoković po terenu Runea, a u trenutku kada je trebalo da smečuje, neko je nešto uzviknuo. Oštar pogled Noleta ka toj strani publike, rekao je više od 1000 reči. Novi as, pa greška protivnika 40:0. Gem za srpskog asa.

2:2 - Odličan servis 15:0. Poklon za Novaka, oba tenisera su izašli na mrežu, Holger je volejom poslao loptu na Novakovu stranu, kome nije bilo teško da nadmudri rivala 15:15. Ponovo danski teniser ima prednost, pa onda greši 30:30. Uhhhh, lopta je ostala na mreži, šteta 40:30. I as za kraj gema

Foto: AP PHOTO

 

2:1 - Naterao je Đoković protivnika na grešku 0:15. Odličan servis, ali dubok napad na mreži, prvo odličan forhend, pa smeč Holgera 15:15. Novi aut, prednost Novak. Odličan servis, pa još jedan, brutalni as - Novak ponovo vodi. 

1:1 - Danac na servisu. Srbin greši, aut 15:0. Uh, zamalo! Gađao je Nole liniju, nije prošao, aut 30:0. Ekspresno danski teniser stiže do tri gem lopte. Odličan servis, izjednačenje.

1:0 - Novak prvi servira i posle ispitivanja snaga na startu stiže do prvog poena. Dobar servis srpskog asa rival šalje loptun u aut. Sad greši Nole, lopta ide van terena 30:15. Tri gem lopte na početku meča za Đokovića. Odlični servisi na startu, pogodio je Novak 4 od 5 za prvo vođstvo.

 

UŽIVO:

 

 

19.27 - Oba tenisera su izašla na teren, sledi zagrevanje pa početak meča.

19.10 - Rune je izjednačio međusobni skor nanevši prošle sezone Đokoviću poraz u tri seta u finalu turnira koji je trenutno u toku. I ove sezone u Rimu, Noletov večerašnji rival pobedio je rezultatom 2:1.

 

 

19.04 - Novak se sinoć nije dobro osećao na terenu, posle meča se žalio na stomačne probleme. Večeras na zagrevanju je delovao sasvim dobro.

18.47 - Novak željno očekuje ovaj meč, s obzirom na to da ga je Danac pobedio u prethodna dva međusobna duela. Đoković je bio bolji rezultatom 3:1 u prvom njihovom meču odigranom na US openu 2021. godine.

18.30 - Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos meča Đoković - Rune na portalu Informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Nastavak etničkog čišćenja"! Srpska lista reagovala na sramnu presudu protiv Srba u slučaju Olivera Ivanovića
Politika

"Nastavak etničkog čišćenja"! Srpska lista reagovala na sramnu presudu protiv Srba u slučaju Olivera Ivanovića

Srpska lista ocenila je danas da je drakonska, ničim utemeljena, lišena svih dokaza i politički montirana presuda "kvazi suda" protiv četvorice Srba na Vidovdan, nastavak etničkog čišćenja Kosova i Metohije kroz jasno i nedvosmisleno, institucionalno nasilje koje režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sprovodi unazad tri godine nad srpskim narodom.

28.06.2024

12:22

TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)
Live TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)

Juče je održana prva televizijska debata između predsedničkih kandidata u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trampa i Džozefa Bajdena. Taj događaj su za Informer, tokom gostovanja u "Info jutru", komentarisali Darko Obradović iz Centra za strateške analize , Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog bratstva i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

28.06.2024

10:33

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak
Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) saopštava da je petoro zaposlenih u KPZ u Beogradu u Padinskoj Skeli, koji su lišeni slobode zbog sumnje da su učinili krivično delo nesavestan rad u službi, odmah suspendovano i udaljeno sa posla zbog propusta koji su otkriveni unutrašnjom kontrolom posle smrti prekršajno kažnjenog Stanimira Brajkovića (74) 4. februara u ovom zavodu.

28.06.2024

11:49

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija