• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.11.2023

06:57

Alkaraz u agoniji posle kolapsa! Nisam na Novakovom nivou, teško mi je...

Tanjug/AP

Tenis

Alkaraz u agoniji posle kolapsa! Nisam na Novakovom nivou, teško mi je...

Podeli vest

Karlos Alkaraz je bio totalno utučen posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Završnog mastersa u Torinu (6:3, 6:2).

Novak i Karlos su odigrali peti međusobni meč, naš teniser vodi sa 3:2, a ove sezone je pre Torina dobio Španca na Rolan Garosu i Sinsinatiju. Mladi Španac je posle meča prilikom razgovora sa novinarima priznao da nije na nivou prvog tenisera sveta. Alkaraz ne može da Đokoviću parira isto na svim podlogama. Iznenadio ga je u finalu Vimbdlona, ali je u dvoranskim uslovima daleko ispod Đokovića. 

- Nisam na nivou kao Novak, posebno na ovakvim podlogama, dvoranski uslovi, nisam navikao da treniram u dvorani. Moram to da naučim, nešto što me boli u ovom momentu, ali u isto vreme mi daje nadu, jer znam da moram i mogu mnogo bolje i na tome ćemo raditi u predsezoni - rekao je utučeni Alkaraz.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Na pitanje šta je mogao još da uradi, Španac je objasnio šta moraš da radiš protiv Novaka.

- Ne znam šta da kažem, verovatno da trčim više i da ubacujem loptice u teren, da igram duže poene. Protiv takvog igrača kao što je Novak to nije dovoljno. Morao sam da stavim sebe u poziciju da napadnem više ili da igram još agresivnije, ako grešim, da je to isto. Protiv takvog igrača moraš 100 odsto, da budeš na ivici, na liniji, ako to ne radiš, mrtav si.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Bilo mu je teško da priča posle poraza.

- Teško mi je da pričam o tome, teško mi je i posle meča da shvatim, nisam na njegovom nivou na terenu. Igrao sam sjajne mečeve na Vimbldonu, Sinsinatiju, na Rolan Garosu i tada sam osećao da sam na tom nivou, čim smo izašli na teren osetio sam da moram više da vežbam i da budem bolji igrač. Iskusniji je, igrao je na ovom turniru više puta. Neverovatan je. Ne radi se o servisu, sjajno riternira, neverovatan je. Rekao sam, gura te do limita do poslednje lopte, imao sam neke sjajne poene, ali bih onda napravio nekoliko grešaka. Igrač kao što je Novak, protiv njega ne možete tako - ponavljao je drugi teniser sveta. 

 

 

Foto: AP/Photo

 

 

Sad mu predstoji odmor i da se što bolje spremi za novu sezonu. 

- Sledi odmor i znam na čemu moram da radim da bih dobio najboljeg na svetu. Pričaću sa trenerom Fererom, da vidimo šta moramo da uradimo bolje. Gledaću meč ponovo, da vidim gde su bile moje slabosti. Zaboraviću sve ovosezonske mečeve, Sinsinati, Vimbldon, Rolan Garos, fokusiraću se samo na ovaj meč u Torinu. Osećao sam da moram da radim mnogo, mnogo bolje neke stvari da bih bio na tom nivou.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija