• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2023

06:40

Na današnji dan: Osvojena istorijska "salatara", pa na terenu palo šišanje do glave

Starsportphoto

Tenis

Na današnji dan: Osvojena istorijska "salatara", pa na terenu palo šišanje do glave

Podeli vest

Na današnji dan 5. decembra 2010. godine teniska reprezentacija Srbije osvojila je Dejvis kup.

Naša selekcija pre tačno 13 godina u velikom finalu pobedila je Francusku sa 3:2 u prepunoj beogradskoj Areni i ispisali istoriju tenisa na ovim prostorima.

Srbiju su do čuvene "salatare" predvodili Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević i Viktor Troicki, dok je selektor bio Bogdan Obradović.

Foto: Starsportphoto

 

Prava drama odvijala se u Areni,a posle prva dva dana takmičenja Francuzi su vodili sa 2:1. Tipsarević je izgubio svoj meč protiv Gaela Monfisa, potom je Đoković bio bolji od Žila Simona, ali je onda dubl u sastavu Zimonjić i Troicki poražen od Arnoa Klemona i Mikela Ljodre. Tako da je naš tim, poslednjeg trećeg dana takmičenja morao da dobije oba singla na putu do trofeja. 

Tog 5. decembra u krcatoj Areni prvi na teren je izašao Novak i pobedio Monfisa sa 3:0 u setovima, izjednačio na 2:2 i vratio Srbiju u borbu za titulu.

Foto: Starsportphoto

Novak ošišan na nularicu

Sudbina naše reprezentacije tada je bila u rukama Troickog. Sadašnji selektor reprezentacije Srbije je u meču odluke igrao protiv iskusnog Mikela Ljodre. Troicki je u najvažnijem meču u karijeri odigrao kao u transu i počistio Francuza sa terena sa 6:2, 6:2, 6:3 za istorijsku titulu. Arena je eksplodirala, a slavlje je moglo da počne. 

I to kakvo slavlje. Srpski teniseri su tada pred više od 15.000 navijača odlučili da ispune dato obećanje pre osvajanja "salatare" i ošišaju se do glave na sred terena. 

Odmah po osvajanju svetske titule na terenu beogradske Arene postavljene su stolice i mašinica za šišanje. Prvi je bez kose ostao tadašnji predsednik teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović, potom su "na nulu" ošišani redom Novak, Janko, Viktor i Nenad, kao i svi članovi stručnog štaba. Šišanja nije pošteđen ni legendarni trener Nikola Pilić, koji je tada bio stručni savetnik reprezentacije Srbije. 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15