• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.01.2024

10:29

Dvoje prošlo dalje, za jednu teniserku takmičenje je završeno

Shutterstock/EPA

Tenis

Dvoje prošlo dalje, za jednu teniserku takmičenje je završeno

Podeli vest

Srpski teniseri Olga Danilović i Hamad Međedović plasirali su se u 2. kolo kvalifikacija za Australijan open, dok je za Nataliju Stevanović takmičenje završeno.

Lepa Olga je u prvom krugu eliminisala Irinu Šimanovič sa 6:2, 6:0. U prvom setu bila su ukupno tri brejka, ali onda se Srpkinja odlepila i nije više dozvolila Ruskinji da joj se približi. U drugom setu nije se nijednog trenutka dovodilo u pitanje ko će trijumfovati.

Ubedljivom igrom Olga je slavila 6:0. U narednoj rundi Danilovićeva će igrati protiv Turkinje Zejnep Sonmez, 155. teniserke sveta. Najbolji Olgin rezultat na grend slemu je kada je 2021. godine stigla do 2. kola glavnog žreba. 

Foto: EPAIMAGES

 

Kad je reč o Međedoviću, on je pobedio Marka Čekinata sa 6:1, 6:1. Čekinato je najveću uspeh napravio 2018. godine, kada se plasirao u polufinale Rolan Garosa i to tako što je pobedio Novaka Đokovića. Nikada više nije prošao dalje od 1. kola nekog grend slema, a sada ga je Međedović u velikom stilu zaustavio. prepustio mu je samo dva gema na celom meču.

Foto: EPA Images

 

Takmičenje je na prvom koraku završila Stevanovićeva, koja je eliminisana od Maje Džoint 6:3, 1:6, 7:5. Prvi set pripao je mladoj domaćoj zvezdi, ali je već u drugom Natalija pokazala zašto je favorit.

Foto: AP PHOTO

 

Samlela je Australijansku, prepustivši joj samo jedan gem i tako nagovestila da će lako do drugog kola. Ipak, sreća joj mnije bila naklonjena u trećem setu, iako se hrabro borila. Poražena je 7:5. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Debakl Srba! Miomir nije izdržao dramu, Dušanu Čeh spakovao kofere!
Tenis

Debakl Srba! Miomir nije izdržao dramu, Dušanu Čeh spakovao kofere!

Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je nakon velike borbe od Britanca Džeka Drejpera 5:7, 7:6 (11:9), 7:6 (9:7), koji ga je sprečio da se plasira u četvrtfinale Adelejda. Ništa bolje nije prošao ni Dušan Lajović, pošto je izgubio od Čeha Jiržija Lehečke sa 7:5, 4:6, 6:3.

10.01.2024

10:44

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija