• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2024

11:05

Miša se borio, ali uzalud: Alkaraz oduvao Kecmanovića!

EPAimages

Tenis

Miša se borio, ali uzalud: Alkaraz oduvao Kecmanovića!

Podeli vest

Španski teniser rutinski stigao do četvrtfinala Australijan opena.

U najavi meča navijači u Srbiji nadali su se da bi Miomir Kecmanović mogao da pomrsi račune Karlosu Alkarazu u osmini finala Australijan opena. Novak Đoković najavio je borbu od četiri sata, ali od toga nije bilo ništa. Španski teniser oberučke je prihvatio sve poklone nešto starijeg kolege iz Srbije i za bezmalo dva sata na "Rod Lejver Areni" eliminisao popularnog Mišu - 3:0 (6:4, 6:4, 6:0). 

Iako rezultat govori da Alkaraz nije imao problema sa Kecmanovićem, dešavanja na terenu bila su nešto drugačija. Morao je Španac dobrano da se preznoji kako bi savladao srpskog tenisera. Utisak je - Španac je bio bolji kada je to bilo važnije i znalački uspevao da iskoristi sve greške srpskog tenisera. 

Može se reći da je Miomir Kecmanović prvi set izgubio na tragičan način. Karlos Alkaraz je do brejka došao nakon što je loptica zakačila vrh mreže i pala u polje srpskog tenisera, igrao se tek treći gem. 

Foto: Tanjug/AP

 

Do kraja Alkaraz nije bio ni blizu šanse da oduzme servis srpskom teniseru. Nažalost, ni Kecmanović nije mogao da vrati brejk zaostatka te je Španac posle bezmalo sat vremena igre došao do uvodne prednosti na "Rod Lejver Areni". 

Nažalost, iz minusa nije bilo povratka. Alkarazu je da duplira vođstvo nad srpskim teniserom bio potreban još jeda brejk, a Miomir Kecmanović, uprkos dobroj igri, nije uspeo da preokrene rezultat. Na kraju, identičnih 6:4 u korist drugog tenisera sveta. 

Na startu trećeg seta Karlos Alkaraz stigao je do još jednog brejka, a vrlo brzo i do drugog. Španac je poveo sa 3:0 i pitanje pobednika već tada je bilo rešeno. Pokazao je Kecmanović "zube" momku iz Mursije, nije se predavao, ali je za bilo kakav preokret bilo prekasno. 

Karlos Alkaraz će u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv Aleksandera Zvereva koji je nakon četiri sata borbe i pet setova uspeo da savlada Kamerona Norija sa 3:2 (7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (10:3)). 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija