• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2024

11:05

Kecmanović nemoćan, Alkaraz protutnjao do četvrtfinala Australijan opena

Tanjug/AP

Tenis

Kecmanović nemoćan, Alkaraz protutnjao do četvrtfinala Australijan opena

Podeli vest

Karlos Alkaraz je u četvrtfinalu Australijan opena pošto je bez problema u tri seta savladao Miomira Kecmanovića sa 6:4, 6:4, 6:0, posle sat i 48 minuta igre.

MIOMIR KECMANOVIĆ - KARLOS ALKARAZ 4:6, 4:6, 0:6

 

UŽIVO

 

 

Treći set

0:6 - Gem, set i meč! Ubedljiva i lako pobeda Karlosa Alkaraza protiv Miomira Kecmanovića 6:4, 6:4, 6:0. Španac će u četvrtfinalu igrati sa Zverevom.

0:5 - Katastrofa Kecmanovića u trećem setu. Ne uspeva da se "upiše" na semafor u ovom delu meča. Alkaraz će servirati za pobedu.

0:4 - Alkaraz ne greši na svoj servis. Samo je poen izgubio u ovom setu kada je servirao.  

0:3 - Novi brejk Španca! Totalni raspad u igri našeg tenisera, spasio je Miša dve brejk lopte, ali nije mogao treću. Ubedljivu prednost ima Alkaraz u ovom delu igre. 

 

Foto: EPAimages

 

 

0:2 - Slomio je Alkaraz otpor Kecmanovića, Španac je potvrdio brejk novim gemom sa nulom, male seu šanse da se naš teniser svrati u ovaj duel i unese barem malo drame. 

Aleksander Zverev je dobio maraton sa Kameronom Norijem 
7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6  i plasirao se u četvrtfinale, a igraće sa pobednikom ovog meča.

0:1 - Katastrofa! Brejk Alkaraza, već u prvom gemu strećeg seta uzima servis gem Kecmanoviću.

 

 

 

Drugi set

4:6 - Solidan igra Kecmanovića u drugom setu, ali to nije bilo dovoljno protiv Alkaraza koji sad ima dva seta prednosti.  Drugi set trajao je 43 minuta. Naš teniser je pred eliminacijom.

4:5 - Imao je Alkaraz brejk i set loptu na servis našeg tenisera, ali nije se dao Miša, bori se naš as. Ovog puta je pronašao rešenje i produžio drugi set. Sada Španac servira za osvajanje drugog seta.

3:5 - Siguran servis-gem za Karlitosa, samo jedan poen prepustio je Kecmanoviću. Blizu je osvajanja drugog seta.

 

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

 

3:4 - Alkaraz uzima brejk. Odličan gem odigrao je Španac, namučio srpskog tenisera izuzetno jakim udarcima, a završio je prelepom bekhend dijagonalom. 

3:3 - Ludilo! Tri gema u nizu i to sa nulom! Dva su pripala Alkarazu, ponovo nije dozvolio Srbinu da mu uzme poen.

3:2 - Bravoooo! Miša uzvraća rivalu istom merom, izuzetan gem Srbina, ni poen nije prepustio Karlitosu.

2:2 - Ekspresan gem Španca, koji ga osvaja sa nulom.

2:1 - Odličan gem za Kecmanovića! Pritiskao je Alkaraz, Srbin se branio, nije se dao naš teniser, sačuvao je svoj servis, pa i dalje čekamo brejk u drugom setu.   Nije čak bilo ni prilika.

1:1 - Kecmanović je zapretio Alkarazu na njegov servis, pružio je sjajan otpor, posedno ga je mučio na mreži. Prvi put se igralo na razliku u gemu na servis Španca, koji je vezao dva poena i odbio nalet srpskog tenisera. Šteta za našeg tenisera.

1:0 - Gubitak seta nije poremetio Mišu, siguran start u drugom, imaće priliku da uzvrati drugom teniseru seta. Idemoooo, Mišooo!

 

 

Prvi set

4:6 - Srbin je prvi put poveo na servis Alkaraza 30:15, ali to je bilo sve, na brzinu Alkaraz osvaja gem i set posle 38 minuta igre.

4:5 - Novi sjajan servis Karlosa, pa uzvraća istom merom Kecmanović, koji ovaj gem osvaja bez izgubljenog poena. Sjajno je servirao Miša. Španac servira za osvajanje prvog seta.

3:4 - Morao je Miša žestoko da se pomuči u ovom gemu, Alkaraz je imao brejk priliku, ali je Miša uspeo da se spasi i osvoji servis gem.

 

 

 

2:4 - Čuva prednost brejka drugi teniser sveta. Kecmanović nije ni blizu bio da pripreti Karlosu na njegov servis, do sada je osvojio samo tri poena. 

2:3 - Bilo je 40:15 na servis Kecmanovića, ali se Alkaraz ekspresno sa nekoliko sjajnih poena vratio u gem 40:40. Potom je Miša vratio prednost još boljim servisom, igralo se na razliku, pa je Alkaraz poslao lopticu u mrežu, a naš as je sačuvao servis gem. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

1:3 -  Potvrdio je Alkaraz prednost brejka i posle 14 minuta igre ima prednost ood 3:1 u prvom setu. Bekhend vinerom je stavio tačku na gem, sjajan početak meča za Španca.

1:2 - Brejk Alkaraza! Šteta za Miomira, Španac je iskoristio prvu šansu i odmah oduzeo servis gem našem igraču. Jedva je Alkaraz vratio lopticu iz bekhenda, ona je zakačila vrh mreže i pala, Miša nije imao šansu da je stigne.

1:1 - Siguran gem i za Španca na startu, uzvratio je Alkaraz moćnim servisima, pa prvo izjednačenje u meču.

1:0 - Prvi gem u meču pripao je našem teniseru bez većih problema.

 

 

 

Meč je počeo!

 

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

 

8.44 - Kecmanović je prolaskom u osminu finala ponovio svoj najveći uspeh na grend slem turnirima, upravo iz Australije 2022. godine. 

 

08.25 - Srpski teniser je iznenadio Alkaraza igrom na početku 2024. godine

- Istina je da dolazi iz sezone u kojoj mu nije išlo tako dobro, ali ove mu ide jako dobro, pobedio je jake igrače na ovom turniru poput Štrufa i Pola. Gledao sam njegov meč protiv Amerikanca, bio sam iznenađen rezultatom, jer sam video Pola kako igra na visokom nivou. Ako je Miomir dobio meč, svakako da je to zaslužio. Moraću da iskoristim sva raspoloživa oružja da bih ga pobedio

Foto: Tanjug

Karlos Alkaraz

 

08.16 - Jedini međusobni meč dva igrača odigrala su u Majamiju 2022. godine i tada je u četvrtfinalu Španac slavio posle preokreta 2:1.

08.15 - Jasno je našem teniseru da mu neće biti lako protiv drugog igrača sveta.

- Definitivno neće biti lako. Mislim da je sada bolji nego što je bio tada. Biće teško. Ali, fizički i psihički sam spreman za to. Videćemo šta će se desiti. Ono što je uradio je neverovatno. Ušao je u istoriju dosta puta prošle i pretprošle godine. Iznenađujuće je videti tako mladog momka kako radi to što radi i kako igra. On je neko kome se treba diviti - kazao je Kecmanović.

08.12 - Dobro došli! Pratite na našem portalu tekstualni prenos meča između Miomira Kecmanovića i Karlosa Alkaraza u osmini finala Australijan opena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija