• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

01.03.2024

20:50

Kolega stao u odbranu Rubljova! Fokina: Potreban je VAR tenisu

Tanjug/AP

Tenis

Kolega stao u odbranu Rubljova! Fokina: Potreban je VAR tenisu

Podeli vest

Španski teniser Alehandro Davidovič Fokina prvi je reagovao zbog diskvalifikacije Andreja Rubljova sa turnira u Dubaiju.

Ruski teniser izbačen je sa turnira u Emiratima tokom polufinalnog meča protiv Aleksandra Bublika, kada je posle izgubljenog trećeg gema u odlučujućem setu doslovno pukao. Rubljov je smatrao da je linijski sudija napravio veliku grešku i nije video da je lopta bila u autu, zbog čega je počeo da urla na njega na ruskom jeziku i unosi mu se u lice.

Dodatni problem za Rubljova je bio taj što je drugi linijski sudija razumeo šta je on psovao na ruskom jeziku, pa je sve preneo glavnom arbitru u stolici koji je odmah diskvalifikovao tenisera. Rubljov se branio rekavši da je pričao na engleskom i da nije nikog vređao, ali uzalud. 

Foto: Tanjug/AP

Andrej Rubljov u raspravi sa sudijama u Dubaiju

Ubrzo se oglasio Fokina na društvenim mrežžama, koji je stao u odbranu kolege i poručio da bi u tenis trebalo da se uvede VAR kao što je to slučaj i u drugim sportovima. 

"Nije fer to što su diskvalifikovali Rubljova bez da su prvo proverili da li je sudija dobro razumeo situaciju. To pravilo bi trebalo promeniti. Sramota. Potreban nam je VAR u tenisu. Ono što je uradio nije u redu, ali da mu oduzmete sve pare poene bez dokaza da je tačno ono što je linijski rekao sudiji se čini nepoštenim", napisao je Fokina na društvenoj mreži X.

 

 

Fokina je učestovao na turniru u Dubaiju, ali ga je u četvrtfinalu eliminisao Rus Danil Medvedev sa 2:0 u setovima. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija