• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

31.03.2024

11:08

Dimitrov nije imao sreće! Đoković, Nadal, Federer i Marej su mu uništili karijeru

tanjug/ap

Tenis

Dimitrov nije imao sreće! Đoković, Nadal, Federer i Marej su mu uništili karijeru

Podeli vest

Grigor Dimitrov veliki deo karijere igrao je sa "velikom četvorkom" - Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom, Rodžerom Federerom i Endijem Marejem.

Nije mu bilo lako da u takvom društvu bude u prvom planu. Predviđali su mu blistavu karijeru, dobio je nadimak "bejbi Federer, ali nikada na terenu nije zaista pokazao potencijal koji poseduje.

Sa Novakom je odigrao 13 mečeva, ali je dobio samo jedan, davne 2013. godine na masters u Madridu, a naš teniser ga je prošle sezone dobio u finalu mastersa u Parizu, dva puta ga zaustavio u polufinalu, a jednom u četvrtfinalu turnira. Sa Rafom je igrao 15 puta i njega je uspeo da pobedi samo jednom, 2016. u četvrtinalu Pekinga. Dobio je Grigor i jedan meč protiv Federera, koji je slavio na sedam njihovih međusobnih duela, Bugarin je 2019. eliminisao Švajcarca u četvrtinalu Ju-Es opena. Sa Endijem je odigrao 13 mečeva i dobio čak pet, ove godine je bio bolji od Škota u Brizbejnu, a prošle sezone na Ju-Es openu, dok je oba finala pobedio Marej, 2016. u Pekingu i 2013. u Brizbejnu. 

Tokom dominacije Novaka, Rafe, Rodžera i Endija nije uspeo da iskoči u prvi plan, sada sa 32 godine gazi sve pred sobom, mlade generacije mu ne mogu ništa. Mnogi smatraju da nije imao sreće jer je igrao u eri možda i najboljih tenisera ikada. Ali, Bugarin ne misli tako, ne žali. Srećan je, jer je igrao sa njima i pobeđivao ih.

 

Foto: tanjug/ap

Grigor Dimitrov u finalu mastersa u Majamiju protiv Janika Sinera

 

- Srećan sam. Da nije bilo njih, moj teniski put bi bio tužniji. Koliko često možete da kažete da ste igrali u eri najboljih igrača i pobeđivali ih. Mogu da živim s tim. Sjajno je osvajati titule, ali to putovanje... Lično, malo je tužno što sad nema tih momaka - kazao je Grigor. 

Našalio se da nije želeo da igra često protiv velike četvorke, ali i priznao da su mu mečevi sa njima pomogli da bude mentalno jači. 

-   Naravno da nikada nisam želeo da se suočim sa njima na turnirima, ali bilo je lepo igrati protiv njih. Od njih uvek možete nešto da naučite. Mislim da sam tokom minulih godina odigrao toliko četvrtfinala, mečeva u trećem ili četvrtom kolu protiv njih... Ali, to me je možda oblikovalo, da imam tu mentalnu čvrstinu da određene stvari radim drugačije u svojoj karijeri. 

 

Foto: tanjug/ap

Grigor Dimitrov

 

Kaže da od svakoga iz velike četvorke može mnogo da se nauči.

- Svi su drugačiji, ali  neverovatni su igrači. Mislim da su na neki način pioniri današnjeg tenisa. Imati takve igrače i toliko različite  u isto vreme...Novak i dalje igra, kao i Endi, mislim da će se to teško ponoviti - kazao je Dimitrov koji od 21 čas igra finale mastersa u Majamiju protiv Janika Sinera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija