• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

25.03.2024

05:45

Siner bio u ozbiljnom problemu, ali mu je kiša pomogla!

Tanjug/AP

Tenis

Siner bio u ozbiljnom problemu, ali mu je kiša pomogla!

Podeli vest

Italijanski teniser Janik Siner savladao je Talona Grikspora u trećem kolu mastersa u Majamiju sa 5:7, 7:6, 6:1

Bio je Italijan u problemu, izgubio je prvi set sa 7:5, dok je u drugom bilo 3:3, ali mu je kiša pomogla. Počela je da pada zbog čega je meč prekinut.

Otišli su teniseri na pauzu, a kada su se vratili, Italijanu je pauza prijala, podigao je nivo igre. U drugom setu je prva brejk lopta viđena na 5:4 za Italijana. Tad je imao set loptu, ali je Grikspor to spasio, potom i uzeo gem. To ipak nije uspeo da uradi pri rezultatu 6:5, te je set pripao Sineru. U trećem setu je  protivniku dopustio tek jedan gem.

Osmina finala trebalo bi da predstavlja rutinu za Sinera budući da će mu rival biti Australijanc O'Konel.

 

Foto: tanjug/ap

Janik Siner

 

Inače, Siner od Ju-Es opena ima skor  37-3, a u 2024. godini jedini poraz naneo mu je Karlos Alkaras kada je prekinuo njegov niz od 16 pobeda. Sada mu je skor u aktuelnoj sezoni 18:1. 

Ruski teniser Danil Medvedev je dobio Birtanca Kamerona Norija sa 7:5 i 6:1. Čak pet brejkova je bilo u prvom setu,  Medvedev je  dva puta oduzeo servis rivalu, poveo sa 3:0, ali je onda naglo pao.  Nori uspeo da uvede set u neizvesnu borbu, ali Rus uspeo da slomio otpor 31. tenisera sveta, dobije i drugi set, za osminu finala gde ga čeka Nemac Kopfer.

Kasper Rud je pobedio Španca Alehandra Davidoviča Fokinu 6:3, 6:4, pa će u naredmnom kolu igrati sa Čileancem Nikolasom Harijem. 

Češki teniser Tomas Mahač eliminisao je Britanca Endija Mareja. Njihov meč trajao je skoro tri i po sata, uz prekid zbog kiše 5:7, 7:5, 7:6. Marej je dobio prvi set brejkom u samom finišu za 7:5, dok je na isti način odgovorio Mahač u drugom. Čeh je u trećem setu rano oduzeo servis rivalu i poveo sa 3:0, a nedugo potom i 4:1, odnosno, 5:2. Marej je ubacio u šestu brzinu napravio brejk i došao do 5:5. Ali, tada je osetio jak bol u levom stopalu. Naredni gem je izgubio sa nulom, ali je nekako set uveo u taj-brejk koji je posle velike borbe pripao Čehu. Mahač će u osmini finala igrati protiv Italijana Matea Arnaldija, koji je sa 2:0 nadigrao Kanađanina Denisa Šapovalova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Đoković gubi prvo mesto! Evo kad mu otimaju tron
Novak Đoković

Đoković gubi prvo mesto! Evo kad mu otimaju tron

Novak Đoković je na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju imao šansu da profitira i poveća bodovnu prednost na ATP listi ispred Karlosa Alkaraza i Janika Sinera, ali nije, mada će svakako dočekati sezonu na šljaci na tronu, koji se opasno trese.

19.03.2024

13:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija