• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

04.04.2024

15:45

Saudijska Arabija domaćin WTA turnira naredne tri godine! Nagradni fond papren!

AP PHOTO

Tenis

Saudijska Arabija domaćin WTA turnira naredne tri godine! Nagradni fond papren!

Podeli vest

Saudijska Arabija se izborila za domaćinstvo WTA finala u naredne tri godine, obezbedivši rekordnu novčanu nagradu od 15,25 miliona dolara.

Takmičenje na kojem će nastupiti po osam najboljih teniserki i dubl timova, biće teniski turnir najvišeg profila koji se održava u na tamošnjim prostorima.

Turnir će se održati od 2. do 9. novembra u Rijadu, kako javlja britanski portal "BBC".

Prethodno je u Arabiji prošle godine održano takmičenje "Next Generation" na kojem su učestvovali najbolji teniseri mlađi od 21 godine, a ova vest stiže baš u vreme kada je država optužena da koristi sportske događaje kako bi "oprala" svoju reputaciju, usred optužbi za kršenje ljudskih prava i ograničavanje života žena i slobode govora.

Foto: tanjug/ap

Iga Švjontek

Početkom ove godine su nekadašnje teniserke Martina Navratilova i Kris Evert izjavile da bi domaćinstvo vodećeg turnira u Saudijskoj Arabiji predstavljalo "korak unazad" za ženski tenis.

Međutim, izvršni direktor WTA Stiv Sajmon ističe da je izborom Rijada ženski tenis dobio podršku za značajne promene u regionu. 

- WTA ruši barijere više od 50 godina. Želimo da stvorimo više prilika za žene da igraju tenis na elitnom nivou i mislim da na taj način verujemo da možemo da inspirišemo više žena i devojaka da se uključe u ovaj sport - izjavio je Sajmon.

Ženska teniska asocijacija ističe da je procenila više ponuda iz različitih regiona na osnovu tri kriterijuma, uključujući i novčane nagrade za žene.

Iznos će porasti na 15,5 miliona dolara u 2025. i 2026. godini, što je značajno povećanje u odnosu na nagradni fond od 9 miliona dolara ponuđen na prošlogodišnjem finalu koji je bio žestoko kritikovan.

WTA se obavezala da će do 2033. uvesti jednak nagradni fond na svim događajima, nezavisno od ranga turnira. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija