• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

04.04.2024

08:53

Opet ponižava Đokovića! Ovo je bedan potez Italijana

EPAIMAGES

Tenis

Opet ponižava Đokovića! Ovo je bedan potez Italijana

Podeli vest

Adrijano Panata, slavni italijanski teniser, opet ponižava Novaka Đokovića.

Srbin je prvi na svetu, počeo je 419. nedelju na tronu, istina, ove sezone nije osvojio trofej, ali ga je Italijan već otpisao. Posle pobede Janika Sinera u Australiji i Majamiju, ne smatra da će bi najveći rival ove godine biti Srbin nego Karlos Alkaraz. 

- Mislim da će Karlos Alkaras u ovoj godini biti opasniji rival Sineru nego Novak Đoković - rekao je šampion Rolan Garosa iz 1976. u intervju za teniski portal Ubitenis. 

 

Foto: EPAIMAGES

Novak Đoković i Janik Siner

 

Alkaraz je u Indjan Velsu osovjio prvi trofej posle sedam meseci i pobede na Vimbldonu. 

-  Videli smo da je Karlos ponovo iskočio i očekujem od njega da bude jedan od glavnih u 2024. Novak će to biti opasan u manjoj meri. Naravno, to je samo moje mišljenje - kazao je  Panata, kome nije strano da proziva najboljeg tenisera ikada.

Italijan očekuje dominaciju zemljaka i Španca tokom narednih godina.

- Siner i Alkaras će biti glavni rivali za prvlast u muškom tenisu u narednim godinama. Oni će okupirati prostor koji su svojevremeno ostavili Rodžer Federer i Rafael Nadal - opet je Panata zaboravio Đokovića.

 

Foto: tanjug /ap

Janik Siner i Grigor Dimitrov

 

Oduševljen je kako Siner igra. 

- Očekivanja od Janika su toliko porasla da se stvara neka vrsta fanatizma oko njega i mislim da to nije potrebno. Tako nešto može u jednom trenutku da mu naškodi jer se stvara preveliki pritisak. Njegov trijumf u Majamiju je bio toliko ubedljiv, da je bilo gotovo zabrinjavajuće. U svakoj partiji je bio odličan, a Dimitrov u finalu kao da nije ni igrao. Nije bilo načina za njega da zaustavi Janika. I u polufinalu i u finalu je demonstrirao da je u potpuno drugoj kategoriji u odnosu na protivnike.

Sledi sezona na šljaci, Sineru najsporija podloga nije baš najbolja.

- Biće to trenutak da Janik spusti noge na zemlju. Da vidimo dokle stvarno može da stigne na terenima koji mu nisu po meri kao neki drugi. On više voli brze terene, ako bude igrao tako dobro kao u prethodnim mesecima, verujem da može svakoga da pobedi i na šljaci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija