• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

27.05.2024

08:20

Aleksandra u agoniji: Treba mi da se isplačem, došla sam do faze pucanja

EPAIMAGES

Tenis

Aleksandra u agoniji: Treba mi da se isplačem, došla sam do faze pucanja

Podeli vest

Srpska teniserka Aleksandra Krunić bila je očajna posle ispadanja u prvom kolu Rolan Garosa.

Izgubila je u Parizu od Amerikanke Kejti Volinec sa 7:6 (4), 6:2, Aleksandra, trenutno 471. na WTA listi, posle meča je otvorila dušu i priznala da je pod pritiskom, te da je umorna psihički od svega što se dešava. Ovo je šesti turnir u nizu našoj teniserku na kom nije uspela da odigre više od dva meča. Plaši se naša teniserka da li će se vratiti na raniji nivo.

- Pokušavam trenutno da samo ostanem iznad vode što bi se reklo. Puno turnira sam odigrala, nisam imala ni trening blokove, imam još tri turnira sa zaštićenim renkingom. Vidi se i po mojoj igri da fizički padam, jurim turnire, nisam spremna za iste. Trenutno sam u nekom među nivou. Dobijam neke protivnice koje su u kvalifikacijama WTA, na ITF, mogu da odigram neke gemove, ali me nema za ceo meč. Napraviću bolji raspored kada završim sa zaštićenim renkingom. Sada jurim po turnirima. Nije pametno, nikad to nisam radila, ali mi se završava to pred Vimbldon. Umorna sam, psihički, pod pritiskom sam. Sve mi se nakupilo. Treba da stanem, da počnem da treniram, da poboljšam neke stvari, nemam vremena za to. Posle Vimbldona ću napraviti bolji plan, kada budem znala rang posle turnira. Biću pametnija tada - rekla je Krunićeva posle poraza u Parizu.

Naša teniserka nije krila da je razočarana. Trenutno je u zaista teškoj situaciji i kaže da se plaši da li će se ikada vratiti na onaj stari nivo. Iza nje je težak period, jer zbog povrede kolena u septembru 2022. godine, kada je bila 82. na svetu, nije bila na terenu osam meseci. Od januara igra sa zaštićenim rangom.

Foto: Reuters

Aleksandra Krunić utučena

 

- Trenutno mi je situacija dosta apstraktna. Uvek sam mogla da se oslonim na tenis. Sada nemam rang, ali nikada nisam bila 500. na svetu, možda sa 15 godina. Imam osećaj da sam nigde i da ništa više neću postići u životu. Znam da je to trenutno stanje. Imam milion pitanja u glavi svaki dan, onda odigram dobre mečeve i u fazonu sam da imam nivo tenisa za top 100. Trenutno su to rezultati sa oscilacijama. Deluje mi da je sve što želim da postignem toliko daleko. Ne znam da li ću se ikada vratiti igde. Nadam se da je to trenutno stanje. Samopouzdanje dolazi iz treninga, ja sam trenirala koliko sam mogla, dosta rada u teretani zbog noge. Išla sam sa turnira na turnir, trenutno nemam izbora. Moram to da radim. Zavisim od par rezultata gore-dole, a nemam iza seben ikakav sistem. Promeniće se i to. Samo se nadam... Mislim nadam se. Da neću početi sa rangom od 400 i nešto i da neću morati da igram dvadesetpetice. Iako delujem da je sve super, moram da teram sebe, neće niko da me tera. Imam dosta sumnji. Pokušavam da ne dozvolim da me to proguta. Ne mogu sebe da lažem da će sve biti super. Već šest meseci putujem, nisam stala, guram sebe, ne znam odakle da vučem sebe. Čujem sa tribina da viču da mogu, pa mi se zavrti u glavi. To će da prođe, treba da se isplačem, pokušavam da lažiram. Radila sam to već par meseci, došla sam do faze pucanja. Ništa nije dobro, onda ću da se vratim na lažiranje, dok ne dođe taj deo.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Posle Pariza kaže da će igrati na travi tri turnira, dubl, pa Hertongenboš i Berlin.

- Počela sam od januara sa zaštićenim renkingom, sve jaki turniri, prođem kvalifikacije i ne mogu da dišem posle. Teže mi je da igram sad nego oporavak i rehabilitacija. Sad kad sam počela da igram, teže mi je od savijanja kolena i tih stvari za koje su mi pričali da će da mi bude teško.  Znam šta treba da radim da bih se vratila. Da li ću moći, ne znam. Radim sada ono što ne volim, nikada nisam igrala toliko turnira. Nemam izbora, držim se, trudim se da ne potonem. Nisam imala snage u ovom meču. Sa zaštićenim renkingom imam 10 turnira, počinje 12 meseci od kada krene prvi turnir, meni je Vimbldon bio prvi turnir prošle godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!
Veliko otkriće

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!

Na grčkom ostrvu Krit, otkriven je izuzetan kameni spomenik u obliku prstena star 4.000 godina, koji se nalazi na vrhu brda Papura, severozapadno od grada Kasteli. Ova monumentalna građevina iz bronzanog doba prostire se na površini od 1.800 kvadratnih metara i predstavlja značajan arheološki nalaz koji ukazuje na bogatu istoriju i kulturu minojskog perioda na ostrvu.

17.06.2024

21:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija