• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

27.05.2024

15:35

Izbacite ga! Novakov mrzitelj opleo po Nemcu, pa ga Ameli ućutkala

EPAIMAGES

Tenis

Izbacite ga! Novakov mrzitelj opleo po Nemcu, pa ga Ameli ućutkala

Podeli vest

Američki novinar Ben Rotenberg, dežurni kritičar Novaka Đokovića, ima novu žrtvu - Aleksandra Zvereva.

Najveći mrzitelj prvog tenisera sveta pred početak Rolan Garosa je pljuvao po nemačkom teniseru. Zverev je optužen za fizičko zlostavljanje. Naime, protiv olimpijskog šampiona je odavno pokrenut postupak jer je fizički zlostavljao bivšu devojku Brendu Pateeženu i oštetio njeno zdravlje tokom svađe. 

Devojka je tužbu podnela u oktobru 2023. navodeći da ju je teniser fizički zlostavljao u maju 2020. Sud je Zverevu izrekao kaznu od 450.000 evra bez suđenja, što znači da bi mogao da postigne finansijsku nagodbu ako prizna krivicu. Međutim, Zverev je osporio odluku suda i uložio žalbu na suđenje, tvrdeći da je nevin.

Rotenberg je i u ovo morao da se umeša. Traži od Rolan Garosa da izbaci tenisera sa takmičenja. 

"Postojala je odluka suda u Berlinu protiv Zvereva zbog optužbi, kazneni nalog od 450.000 evra, odlučio je da se žali na tu odluku. Ali dok taj prvi kazneni nalog važi, Zverev ne bi trebalo da se takmiči, na Rolan Garosu ili bilo gde. Ako krivični žalbeni postupak u Berlinu i dalje ne bude rešen do tada, Vimbldon može i treba da presudi drugačije od Rolan Garosa i da mu kaže da se kloni. Njegovo sadašnje prisustvo je mrlja na sport i ovi ogromni turniri bi bili sasvim dobri bez njega", poručio je Rotenberg na društvenoj mreži X.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Zverev

 

Oglasila se direktorka Otvorenog prvenstva Francuske Ameli Morezmo i ućutkala Amerikanca.

- Sve dok se suđenje ne završi i ne donese odluka, smatra se da je nevin i zato mu je dozvoljeno da učestvuje u žrebu. Što se tiče samog procesa, nećemo komentarisati ništa o tome, jer je suđenje u toku - pojasnila je Francuskinja. 

Inače, Aleksandar Zverev u prvom kolu Rolan Garosa igra sa Rafaelom Nadalom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija