• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

02.06.2024

10:22

Krah, Olga gazila, pa se ugasila! Srpkinja završila takmičenje na Rolan Garosu

Tanjug/AP

Tenis

Krah, Olga gazila, pa se ugasila! Srpkinja završila takmičenje na Rolan Garosu

Podeli vest

Srpska teniserka Olga Danilović završila je takmičenje na Rolan Garosu, pošto je u meču osmine finala poražena od Čehinje Markete Vondroušove 6:4, 6:2 posle jednog sata i 20 minuta igre.

OLGA DANILOVIĆ - MARKETA VONDROUŠOVA  4:6, 2:6


TOK MEČA

Drugi set

2:6 - Kraj, poraz Olge Danilović, Marketa Vondroušova je iskoristila prvu meč loptu posle sat i 20 minuta igre i plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa.

2:5 - Krah! Olga nastavlja da greši, a Vondroušova pravi novi brejk i u narednom gemu će servirati za pobedu u meču.

Foto: Tanjug/AP

Olga nemoćna protiv Markete

 

2:4 - Ne uspeva Olga da upiše brejk, nije ni pripretila protivnici. Lako Marketa osvaja svoj servis gem, samo je poen prepustila Srpkinji.

2:3 - Strpljivo igra Marketa, čeka pravi trenutak da napadne i onda bez problema završava poene. Olga s druge strane greši, pa poklonja novu brejk šansu Čehinji. Srpkinja se spasila as udarcem, pa posle novog odličnog servisa nije dozvolila protivnici da ode na dva brejka viška.

1:3 - Sad brzinski gem Vondroušove, ni poen nije izgubila na svoj servis gem. Olga nemoćno širi ruke.

1:2 - Konačno, prvi gem Olge posle sedam vezanih koliko je osvojila Vondroušova računajući i prvi set. 

0:2 - Bori se Olga, daje sve od sebe, ali ne ide, pa ne ide. Povela je 40:30 na servis Čehinje, koja je spasila prvu brejk loptu, potom je Srpkinja imala još dve šanse da se vrati u set, ali je Marketa ipak na svoj servis potvrdila brejk i duplirala vođstvo. Bio je ovo sedmi vezani gem koji je osvojila Vondroušova.

"Ajde imaš je", čuje se sa tribina.

 

 

Foto: Tanjug/AP

Olga Danilović

 

Urlik Olge na početku drugog gema drugog seta posle nove greške. Ozbiljno je frusteirana naša teniserka, možda joj je upravo ovo bilo potrebno da se vrati u meč. 

0:1 - Jaooo, odmah brejk Markete! Vondroušova sad crta po terenu, nastavila je gde je stala u prvom setu, dok je Olga opet ostala bez servis gema i to sa nulom. Čehinji je ovo šesti vezani gem koji je osvojila

 

 

Prvi set 

4:6 - Prvi set je pripao Vondroušovoj posle totalog preokreta! Gubila je 1:4, a onda se probudila, napravila dva vezana brejka i posle 53 minuta igre dobila prvi set pošto je realizovala drugu set loptu. Olga je stala posle 4:1 i izgubila pet vezanih gemova. 

4:5 - Katastrofa, brejk Čehinje! Od vođstva 40:30 na svoj servis Olga je izgubila servis gem. Počela je sjajno, napadala, ali je Marketa pronašla rešenje za njenu igru i odličnim riternom došla do brejk lopte. Prvu je Olga spasila, nažalost  ne i drugu. Marketa servira za prvi set.

4:4 - Izjednačenje. Marketa je na svoj servis potvrdila brejk, vratila se potpuno u set i idemo ispočetka! 

Nervozna je Olga, raspravljala se sa sudijom oko jednog poena, ali je Olga zakasnila, nije na vreme tražila proveru.

"Ajmo Olga, ajdeee",  grme navijači sa tribina!

4:3 - Šteta, brejk Čehinje. Probudila se Marketa i bolja igra joj je donela rezultat, oduzela je našoj teniserki servis gem i vratila se u prvi set. Sve sad pogađa, linije, teške poene...

4:2 - Novi lagan gem Čehinje koja smanjuje rezultat, ali je i dalje u zaostataku. Mada, počela je Marketa da igra bolje i agresivnije.

4:1 - Sjajno igra naša teniserka, svaki udarac funkscioniše, nije dozvolila Vondroušovoj ni priliku da joj ugrozi servis. Samo da ovako nastavi. Ima veliku prednost, a na terenu su 19 minuta. Kucamo u drvo, da ne ureknemo.

Foto: Tanjug/AP

Marketa Vondroušova

 

"Ajmo Olgaaaa", čuje se sa tribina "Suzan Lenglena“.

3:1 - Vondroušova osvaja prvi gem u prvom setu, prilično nako, Olga je osvojila smao jedan poen na servis protivnice.

3:0 - Odličan start Olge. Očajna je Vondroušova, ređa grešku za greškom, pa je Beograđanka bez mnogo problema potvrdila brejk i povećala vođstvo.

2:0 - Breeejk Olge! Povela je naša teniserka na servis izuzetno loše Markete sa 40:15 i došla do dve brejk lopte. Čehinja je prvu spasila ali ne i drugu, napravila je duplu servis grešku i poklonila gem našoj igračici. Bravo Olga!

1:0 - Siguran servis gem naše teniserke, Čehinja mnogo greši, što je dobra vest za Olgu. 

Idemoooo! Meč je počeo, Olga servira! Prvi put igra meč osmnine finala na grend slemu!

11.04 - Hladno je u Parizu, samo 13 stepeni!

11.00 - Teniserke izlaze na teren!

Ovako se Olga sprema za meč!

 

 

10.55 - Marketa je trenutno 6. na WTA listi, ali ove godine nije blistala aktuelna šampionka. Najbolji rezultat joj je polufinale u Štutgartu, a razlog možda leži u tome što Vondroušova, inače aktuelna šampionka Vimbldona, prolazi kroz težak period razvodi od svog dugogodišnjeg partnera Štepana Šimeka posle godinu i po dana braka. Nedavno se žalila da je otišao i odneo mačku.

10.45 - Čehinja je, kako smatraju kladionice, apsolutni favorit u ovom meču sa kvotom 1,33, dok je na Olginu pobedu 3,20.

10.33 - Olgi je ovo sedmi duel na pariskoj šljaci, pošto je prošla tri kola u kvalifikacijama.  Prvo je pobedila Anku Aleksiju Todoni iz Rumunije 6:1, 4:6, 6:1, pa Kimberli Birel, australijsku teniserku, 6:3, 6:3, pa Australijanku Astru Šarmu 7:6, 7:5 i izborila mesto u glavnom žrebu. U prvom kolu je savladala Italijanku Martinu Trevizan sa 6:2, 6:1, pa Danijel Kolins 6:7, 7:5, 6:4 i Donu Vekić 0:6, 7:5, 7:6.

 

Foto: EPA Images

Olga Danilović juri novu senzaciju u Parizu

 



10.18 - Olga je plasmanom u osminu finala ostvarila najbolji rezultat u karijeri na gren slemovima, dok je Vondruošova aktuelna šampionka Vimbldona.

10.18 - Srpska i češka teniserka odigrale su samo jedan međusobni duel u karijeri i to ove godine na Junajted kupu, a slavila je Vondruošova 6:1, 3:6, 6:3.

10.15 - Pratite uz Informer.rs meč između Olge Danilovići i Markete Vondruošove u osmini finala Otvorenog prvenstva Francuske. Njihov meč je prvi na terenu "Suzan Lenglen“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17