• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

02.06.2024

18:25

Velika nedelja za Olgu u Parizu! Evo koliko je srpska teniserka zaradila na Rolan Garosu! Čeka je i skok na WTA listi

epaimages

Tenis

Velika nedelja za Olgu u Parizu! Evo koliko je srpska teniserka zaradila na Rolan Garosu! Čeka je i skok na WTA listi

Podeli vest

Srpska teniserka će na narednoj listi biti 107. na svetu.

Nažalost, niz Olge Danilović na Rolan Garosu završen je danas porazom u osmini finala pošto je nakon bezmalo dva sata borbe pobedu odnela Marketa Vondroušova. Iako je srpska teniserka imala svoje prilike da napravi korak dalje u Parizu, iskusna Čehinja iskoristila je Olgin umor nakon dva teška meča i plasirala se u četvrtfinale. 

Žal za propuštenom šansom sigurno da postoji, ali dobar rezultat na Rolan Garosu mogao bi da da ogroman vetar u leđa Olgi Danilović. Srpska teniserka ostvarila je najveću zaradu u svojoj karijeri pošto je zbog plasmana u osminu finala inkasirala  250.000 evra. Primera radi, prošle godine Olga je turnir u Parizu završila u trećem kolu i tada je zaradila duplo manje novca. 

Foto: epaimages

 

Ipak, posebno važna činjenica je da će srpska teniserka na narednoj WTA listi zabeležiti ogroman skoko. Danilovićeva je Rolan Garos sačekala na 125. mestu svetske liste dok će naredne nedelje zabeležiti ogroman skok i biti 107. na svetu. 

Da je pobedila, bila bi na 78. mestu, što bi joj bio najbolji plasman u karijeri i izbegla bi da igra kvalifikacije na Grend slemovima, što bi joj značajno olakšalo situaciju. No, dobra vest je da bi na krilima dobrih igara u Parizu srpska teniserka u narednim mesecima mogla da nastavi svoj napredak na WTA listi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija